Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ουκρανοί αθλητές αφιερώνουν τα μετάλλιά τους «στην Ουκρανία για την ειρήνη»

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ουκρανοί αθλητές αφιερώνουν τα μετάλλιά τους «στην Ουκρανία για την ειρήνη» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Σε μία συγκινητική κίνηση προχωρούν Ουκρανοί αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, καθώς αφιερώνουν τα μετάλλιά τους στην «Ουκρανία για την ειρήνη», εν μέσω των εχθροπραξιών που συνεχίζονται για δέκατη ημέρα στην πατρίδα τους.

Η Ουκρανία κέρδισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, με τον Grygorii Vovchynskyi να κατακτά την πρώτη θέση στον αγώνα σπριντ ανδρών στο Δίαθλο και στη συνέχεια να αφιερώνει το μετάλλιό του στην πατρίδα του.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς στην Ουκρανία. Σήμερα εκπροσώπησα τη χώρα μου. Είναι μία δύσκολη στιγμή, ανησυχώ και φοβάμαι» είπε μετά τον αγώνα, όπως μεταδίδει το CNN.

«Πριν από τον αγώνα σκεφτόμουν ότι πρέπει να κάνω τα πάντα για την Ουκρανία. Πρέπει να σκεφτώ τον πόλεμο, τη χώρα μου, το λαό μου, τον πρόεδρό μου» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι λατρεύει τον αθλητισμό και πως σήμερα έτρεξε γιατί θέλει η ζωή στην Ουκρανία να κοιτάζει προς το μέλλον. Μάλιστα, όπως είπε, όταν  ξεκίνησε ο πόλεμος «έκλαιγε κάθε μέρα», ενώ αναρωτιόταν τι μπορούσε να κάνει γι' αυτό.

«Μπορώ να αφιερώσω αυτόν τον αγώνα στην Ουκρανία, για την ειρήνη, (για τον) λαό στην Ουκρανία. Είναι η πρώτη θέση για τη χώρα μου», ανέφερε.

Σε μία παρόμοια κίνηση προχώρησε και η Ουκρανή αθλήτρια Liudmyla Liashenko, η οποία σήμερα κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο σπριντ γυναικών στο Δίαθλο.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενη που τελείωσα και έφερα αυτό το μετάλλιο στην Ουκρανία», είπε, προσθέτοντας ότι η οικογένειά της βρίσκεται ακόμα εκεί.

«Προσπαθώ να υπερασπιστώ τη χώρα μου εδώ. Εκπροσωπώντας την Ουκρανία προσπαθώ να δώσω το καλύτερο εδώ, όπως κάνει ο στρατός μας στην Ουκρανία. Όπως όλοι όσοι βρίσκονται τώρα στην Ουκρανία προσπαθούν να υπερασπιστούν την πατρίδα μας».

Σημειώνεται πως χθες, Παρασκευή, οι Ουκρανοί αθλητές έτυχαν θερμής υποδοχής στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων, από την οποία απουσίασαν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές, οι οποίοι αποκλείστηκαν, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο επικεφαλής της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Άντριου Πάρσονς, απηύθυνε έκκληση για ειρήνη κατά τη διάρκεια της τελετής στο Εθνικό στάδιο του Πεκίνου που είναι επίσης γνωστό ως «Φωλιά του Πουλιού», στην οποία παρευρέθηκε ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM