Παραιτήθηκε ο υποδιευθυντής της Unicef έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Παραιτήθηκε ο υποδιευθυντής της Unicef έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
0

Ο υποδιευθυντής της Unicef, ο Βρετανός Τζάστιν Φορσάιθ, παραιτήθηκε σήμερα από τα καθήκοντά του αφού κατηγορήθηκε για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες την εποχή που εργαζόταν για τη φιλανθρωπική, μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children.

Η διευθύντρια της Unicef Χενριέτα Φορ έκανε δεκτή την παραίτηση του Φορσάιθ ο οποίος εργαζόταν τα δύο τελευταία χρόνια στο Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά.

Είμαστε ευγνώμονες στον κ. Φορσάιθ για το έργο του για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων παιδιών και για την βοήθεια που πρόσφερε στην αποστολή της Unicef να σώσει τις ζωές παιδιών. Η αποστολή αυτή είναι πλέον πιο σημαντική από ποτέ, ανέφερε η Φορ στην ανακοίνωσή της.

Η Unicef διαβεβαιώνει ότι δεν γνώριζε τις κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί σε βάρος του στελέχους της την εποχή που εκείνος δεν εργαζόταν στο Ταμείο.

Τρεις εργαζόμενες στη Save the Children κατηγόρησαν τον Φορσάιθ ότι επεδείκνυε απρεπή συμπεριφορά όταν ήταν υπεύθυνος αυτού του φιλανθρωπικού οργανισμού. Μεταξύ άλλων, τους είχε στείλει απρεπή μηνύματα και είχε σχολιάσει το ντύσιμό τους.

Η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την επίσης βρετανική οργάνωση Oxfam, μέλη της οποίας εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά γυναίκες στις περιοχές όπου εκτελούσαν ανθρωπιστικές αποστολές. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε ότι θα ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά στους κόλπους του Οργανισμού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Τι προβλέπει το σχέδιο του Τόνι Μπλερ - Αναλυτικά η δομή της διοίκησης και ο τρόπος διακυβέρνησης

Διεθνή / Γάζα: Τι προβλέπει το σχέδιο του Τόνι Μπλερ - Αναλυτικά η δομή της διοίκησης και ο τρόπος διακυβέρνησης

Το σχέδιο του Τόνι Μπλερ για τη Γάζα προβλέπει διεθνή αρχή υπό τον ΟΗΕ, με έλεγχο ασφάλειας και διοίκησης από εξωτερικούς παράγοντες - Οι λεπτομέρειες και οι αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Διαζύγιο Νικόλ Κίντμαν - Κιθ Έρμπαν: Τι προβλέπει το προγαμιαίο για την περιουσία των 325 εκατομμυρίων

Διεθνή / Χωρισμός Νικόλ Κίντμαν - Κιθ Έρμπαν: Τι προβλέπει το προγαμιαίο συμβόλαιο για την περιουσία των 325 εκατομμυρίων

«Δεν το ήθελε αυτό, η Νικόλ πάλευε να σώσει τον γάμο τους» ανέφερε πηγή μιλώντας στο PEOPLE - Η περίφημη «ρήτρα κοκαΐνης» στο προγαμιαίο συμβόλαιο
LIFO NEWSROOM
Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ 20 μέρες μετά

«Ο Νετανιάχου εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το γεγονός ότι η ισραηλινή επίθεση εναντίον της Χαμάς στο Κατάρ σκότωσε ακούσια έναν στρατιώτη του Κατάρ», αναφέρει ο Λευκός Οίκος
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Διεθνή / Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες στη χώρα συχνά δρομολογούνται μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες οπτικές ίνες - Τις τελευταίες εβδομάδες, οι συνδέσεις στο διαδίκτυο ήταν εξαιρετικά αργές ή διακεκομμένες
LIFO NEWSROOM