Παιδιά οδηγούν στο δικαστήριο την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή

Παιδιά οδηγούν στο δικαστήριο την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή Facebook Twitter
EPA
1

Μία δίκη με ενάγοντες παιδιά και εναγόμενη την αμερικανική κυβέρνηση, που κατηγορείται ότι δεν προστατεύει τους φυσικούς πόρους του πλανήτη, είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 29 Οκτωβρίου, στο Όρεγκον.

Η υπόθεση που έφεραν ενώπιον της δικαιοσύνης 21 παιδιά, έφηβοι και νεαροί Αμερικανοί, θα εκδικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο, σύμφωνα με την οργάνωση Our Children's Trust.


Η προσφυγή έγινε το 2015 επί προεδρίας του Δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.


Οι νεαροί ενάγοντες καταγγέλλουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση, δημιουργώντας εκούσια ένα εθνικό ενεργειακό πρότυπο που προκαλεί κλιματική αλλαγή, παραβίασε τα συνταγματικά τους δικαιώματα στη ζωή, στην ελευθερία και στην ιδιοκτησία.

«Ορίζοντας ημερομηνία για την έναρξη της δίκης την 29η Οκτωβρίου, το δικαστήριο αναγνωρίζει τον επείγοντα χαρακτήρα της κλιματικής κρίσης», δήλωσε ένας από τους δικηγόρους των 21 εναγόντων, ο Φιλ Γκρέγκορι.


Στην προσφυγή τους, οι ενάγοντες βεβαιώνουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε από το 1965 τους κινδύνους μιας αύξησης των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου αλλά δεν έκανε ό,τι χρειαζόταν για να αντιμετωπίσει το θέμα.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια