Ουκρανία: Νεκρή 24χρονη δημοσιογράφος, έξω από το Κίεβο -Ήταν μαζί με τον εικονολήπτη του Fox News

Ουκρανία: Νεκρή 24χρονη δημοσιογράφος, έξω από το Κίεβο -Ήταν μαζί με τον εικονολήπτη του Fox News Facebook Twitter
Φωτ.: TWITTER
0

Λίγη ώρα μετά από την είδηση του θανάτου ενός εικονολήπτη του Fox News, έγινε γνωστό πως σκοτώθηκε και μία 24χρονη Ουκρανή δημοσιογράφος.

Η Ολεξάντρα Κουβσίνοβα, 24 ετών, εργαζόταν για το αμερικανικό Fox News και έχασε τη ζωή της στα περίχωρα του Κιέβου, όπως και ο εικονολήπτης του δικτύου των ΗΠΑ. Ακόμα ένας δημοσιογράφος του Fox News τραυματίστηκε στο σημείο.

Δημοσιογράφος του Fox News επιβεβαίωσε τον θάνατο της 24χρονης Ουκρανής, επισημαίνοντας σε ανάρτησή της στο Twitter: «Χάσαμε μία όμορφη και γενναία γυναίκα, την Ολεξάντρα Κουβσίνοβα-Σάσα». Και προσθέτει: «Αγαπούσε τη μουσική και ήταν αστεία και ευγενική. Ήταν 24 ετών. Εργάστηκε με την ομάδα μας τον τελευταίο μήνα και έκανε εξαιρετική δουλειά. Είθε η μνήμη της να είναι ευλογημένη».

Ποιος ήταν ο εικονολήπτης του Fox News που σκοτώθηκε

Νωρίτερα έγινε γνωστό σήμερα πως ένας εικονολήπτης του Fox News σκοτώθηκε ενώ κάλυπτε τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Πιερ Ζακρζέφσκι συνόδευε τον δημοσιογράφο Μπέντζαμιν Χολ, ο οποίος τραυματίστηκε όταν το όχημά τους δέχθηκε πυρά στη Χορένκα, κοντά στο Κίεβο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News Media, Σούζαν Σκοτ.

Με έδρα το Λονδίνο, βρισκόταν στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο, πρόσθεσε. Είχε καλύψει στο παρελθόν συγκρούσεις στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία για το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Ήταν βαθιά αφοσιωμένος στο να αφηγηθεί την ιστορία και για τη γενναιότητά του. Ο επαγγελματισμός του και η εργασιακή του ηθική ήταν γνωστά μεταξύ των δημοσιογράφων σε κάθε μέσο ενημέρωσης», ανέφερε η ανακοίνωση του Fox. «Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής - όλοι στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης που έχουν καλύψει ένα ρεπορτάζ σε άλλη χώρα γνώριζαν και σεβόντουσαν τον Πιερ».

Τον Δεκέμβριο, έλαβε το βραβείο «Unobtrusive Hero» του Fox News, ιδίως επειδή «διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην απομάκρυνση Αφγανών ελεύθερων επαγγελματιών και των οικογενειών τους μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν», υπογράμμισε η επικεφαλής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Ο Μπέντζαμιν Χολ, Βρετανός υπήκοος και ανταποκριτής του Fox News στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παραμένει στο νοσοκομείο στην Ουκρανία, είπε. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες λεπτομέρειες για την κατάστασή του. Τραυματίστηκε στα πόδια από σκάγια και μεταφέρθηκε στην εντατική, δήλωσε σήμερα η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP και BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος και βασίλισσα Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM