Ουκρανία: Η Ρωσία συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους για 12 ώρες

Ουκρανία: Η Ρωσία συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους για 12 ώρες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ουκρανή αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός σε περιοχές ανθρωπιστικών διαδρόμων από τις 9 το πρωί έως τις 21:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα, όπως  αναφέρει το Reuters.

Η Iryna Vereshchuk είπε ότι οι διάδρομοι εκκένωσης θα ανοίξουν την Τετάρτη σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης, αλλά προειδοποίησε τις ρωσικές δυνάμεις να μην πυροβολήσουν σε αυτές τις περιοχές.

Οι διάδρομοι θα δημιουργηθούν ξανά για το Κίεβο, το Τσέρνιεφ, το Σούμι, το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Την ίδια ώρα 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, φέρεται να σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Σούμι.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης της περιοχής, Dmytro Zhyvytskyi, είπε στο BBC ότι η Ρωσία βομβάρδισε μια κατοικημένη περιοχή στα βορειοανατολικά της πόλης κατά τη διάρκεια της νύχτας, και κατηγόρησε τις δυνάμεις για «μαζική δολοφονία».

«Τρεις βόμβες σε ένα βράδυ. Ήταν μια τρομερή νύχτα» είπε.

Εννέα άτομα σε ένα μόνο σπίτι φέρεται να σκοτώθηκαν, έξι σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς και περίπου 20 ακόμη υπέστησαν ζημιές.

Περίπου 5.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την πόλη μετά από μια παύση των βομβαρδισμών για να ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος.

Με πληροφορίες του Reuters/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Οι συγγενείς της Βιρτζίνια Τζιούφρε δηλώνουν έκπληκτοι που οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν
THE LIFO TEAM