Ουκρανία: Εντολή δημάρχου να σκάψουν τάφους για να πειστούν οι πολίτες να τηρήσουν την καραντίνα

Ουκρανία: Εντολή δημάρχου να σκάψουν τάφους για να πειστούν οι πολίτες να τηρήσουν την καραντίνα Facebook Twitter
1

Ένας δήμαρχος στην Ουκρανία βρήκε έναν αμφιλεγόμενο τρόπο να πείσει τους πολίτες να σεβαστούν την καραντίνα: στην πόλη σκάφτηκαν εκατοντάδες τάφοι.

Μέχρι στιγμής στο Ντνίπρο δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από τον κορωνοϊό, ενώ έχουν καταγραφεί 13 κρούσματα. Παρ' όλα αυτά, ο δήμαρχος της πόλης, Μπόρις Φιλατόφ, έκρινε απαραίτητο να δοθεί εντολή να ανοίξουν συνολικά 615 τάφοι σε διάφορα νεκροταφεία, ενώ σε ετοιμότητα είναι 2.000 σάκοι για σορούς.

«Για όσους εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν, προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα» είχε γράψει ο Φιλατόφ στα social media στις 2 Απριλίου, ανακοινώνοντας πως προτίθεται να σκάψει εκατοντάδες τάφους. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία συχνά αψηφούν. «Χωρίς υπερβολή, πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου» τόνισε ο δήμαρχος, απειλώντας με πρόστιμο 17.000 γρίβνα (περίπου 570 ευρώ) τους παραβάτες.

Η κίνηση του Φιλατόφ προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις. Ο Ιβάν Κρασίκοφ, επικεφαλής τοπικής ΜΚΟ, χαρακτήρισε τον δήμαρχο ανίκανο να διαχειριστεί την κατάσταση. «Αντί να συγκεντρώσει τις προσπάθειές του στην προετοιμασία των νοσοκομείων και στην πρόληψη, μιλάμε για τάφους» συμπλήρωσε και τόνισε: «Δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να ενισχύει τον πανικό».

Από την άλλη, ο συγγραφέας Γιαν Βαλετόφ που ζει στο Ντνίπρο έκρινε ότι ο δήμαρχος καλώς προέταξε ένα φόβητρο για να συνετίσει τους πολίτες. «Ο δήμαρχος έλαβε ένα καλό ψυχολογικό μέτρο, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να φανταστούν πως θα τους βάλουν σε αυτούς τους τάφους» συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν διαφέρει σε τίποτε από όσους Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Διευθυντές Αστυνομίας αποφάσισαν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία πολιτών στα παραλιακά μέτωπα παραθαλάσσιων πόλεων.