Ούγγρος χορευτής ερμηνεύει τη «μελωδία του κορωνοϊού» σε άδεια πλατεία της Βουδαπέστης

Ούγγρος χορευτής ερμηνεύει τη «μελωδία του κορωνοϊού» σε άδεια πλατεία της Βουδαπέστης Facebook Twitter
Ούγγρος χορευτής ερμηνεύει τη «μελωδία του κορωνοϊού» στην άδεια πλατεία της Βουδαπέστης (Reuters)
0

Ντυμένος στα μαύρα και φορώντας μάσκα στο πρόσωπο, ο Ούγγρος Zsolt Kovacs χορεύει στην έρημη κεντρική πλατεία Ηρώων της Βουδαπέστης υπό τους ήχους της μελωδίας που αντικατοπτρίζει τη μοριακή δομή του κορωνοϊού.

Ο Kovacs χθες το απόγευμα εκτέλεσε ένα χορογραφικό κομμάτι, σε μία μουσική σύνθεση που δημιουργήθηκε από επιστήμονες του MIT από ένα μοντέλο πρωτεϊνικής δομής του SARS-CoV-2.

Ήθελε να σηματοδοτήσει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, με αυτή την ιδιαίτερη για την εποχή μελωδία.

«Για μένα αυτή η μουσική φέρνει μελαγχολία, η μονοτονία μού δίνει ένταση και καθώς η μουσική εξελίσσεται γίνεται πιο ρυθμική και επιθετική και στο τέλος ηρεμεί. Με ενέπνευσε », δήλωσε ο 21χρονος στο Reuters.

Ούγγρος χορευτής ερμηνεύει τη «μελωδία του κορωνοϊού» σε άδεια πλατεία της Βουδαπέστης Facebook Twitter

Η ομάδα του MIT χρησιμοποίησε έναν υπολογιστή για να μεταμορφώσει ένα μοντέλο της δομής του SARS-CoV-2 σε συνυφασμένες μελωδίες, δίνοντας διαφορετική νότα σε καθένα από τα αμινοξέα της πρωτεΐνης.

Ο χορευτής από την Εθνική Όπερα και Μπαλέτο της Λιθουανίας, έπρεπε να επιστρέψει στην πατρίδα του όταν έκλεισαν τα σύνορα και κατάφερε να μπει στην τελευταία πτήση για τη Βουδαπέστη, με επαναπατρισμένους Ουγγρούς πολίτες.

Τώρα χορεύει στο σπίτι και εργάζεται σε αρτοποιείο, ελπίζοντας να επιστρέψει στη Λιθουανία μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί.

Εν τω μεταξύ, προκαλεί και άλλους χορογράφους και χορευτές να πραγματοποιήσουν τις δικές τους ερμηνείες για τη «μελωδία του COVID» σε άλλες διάσημες τοποθεσίες.

Ούγγρος χορευτής ερμηνεύει τη «μελωδία του κορωνοϊού» σε άδεια πλατεία της Βουδαπέστης Facebook Twitter

«Ο στόχος είναι να γίνουν δημοφιλείς οι πλατείες και οι τοποθεσίες που έχουν αδειάσει εξαιτίας του κορωνοϊού. Προς το παρόν, ακόμη και τα αγάλματα αισθάνονται μοναχικά », είπε.

«Έτσι, όταν τελειώσει αυτή η επιδημία, αυτές οι πλατείες θα μπορούσαν να γεμίσουν ξανά με ανθρώπους».

Με πληροφορίες από το Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ