Ομπάμα: «Δίπλα στην Οκλαχόμα για όσο χρειαστεί»

Ομπάμα: «Δίπλα στην Οκλαχόμα για όσο χρειαστεί» Facebook Twitter
0

«Η χώρα σας θα είναι δίπλα σας για όσο χρειαστεί», διαβεβαίωσε την Τρίτη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα τους κατοίκους της πόλης Μουρ στην Οκλαχόμα, η οποία επλήγη από καταστροφικό τυφώνα που άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς.

Σε δηλώσεις που έκανε από το Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα απηύθυνε έκκληση στους Αμερικανούς να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους κατοίκους της Οκλαχόμα μέσω του αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.

«Οι προσευχές μας πάνε στους κατοίκους της Οκλαχόμα σήμερα, η ευγνωμοσύνη μας στους δασκάλους που έκαναν τα πάντα να προστατέψουν τα παιδιά, στους γείτονες, στο προσωπικό των συνεργείων διάσωσης που έσπευσε να βοηθήσει μόλις ο τυφώνας επέδραμε. Με όλους όσοι μόλις έπεσε το σκοτάδι αναζητούσαν επιζώντες καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας. Οι κάτοικοι της Μουρ οφείλουν να γνωρίζουν ότι η χώρα τους βρίσκεται επί τόπου, στέκεται δίπλα τους για όσο χρειαστεί», επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όπως τόνισε, ενημέρωσε ήδη την κυβέρνηση της πολιτείας πως έχει στη διάθεσή της όλη την αναγκαία βοήθεια και για το λόγο αυτό η Οκλαχόμα κηρύχθηκε σε κατάσταση μέγιστης καταστροφής.

Πλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ομπάμα, οι προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού εδράζονται στον εντοπισμό επιζώντων, αλλά και στην αποκατάσταση των καταστροφών. «Εκεί που κάποτε υπήρχαν αίθουσες διδασκαλίας και κρεβατοκάμαρες, τώρα είναι άδειοι χώροι. Εμείς θα τους γεμίσουμε με αγάπη», δήλωσε ο Ομπάμα.

«Οι προσευχές μας είναι δίπλα στους κατοίκους της Οκλαχόμα, αλλά οι προσευχές αυτές θα συνοδευτούν και από τις ανάλογες πράξεις», κατέληξε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

Διεθνή / «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πιθανούς συμβιβασμούς και να τους συζητήσουμε» είπε ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι - Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους για ασέβεια
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ξεκινούν σε κλίμα δυσπιστίας και χαμηλών προσδοκιών, με τις πραγματικές εξελίξεις να εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των δύο προέδρων που παραμένουν εκτός τραπεζιού: του Πούτιν και του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Η πτώση του Τζο Μπάιντεν: Πώς η ομάδα του συγκάλυψε την παρακμή του

Διεθνή / Η πτώση του Τζο Μπάιντεν: Πώς η ομάδα του συγκάλυψε την παρακμή του

Το περασμένο καλοκαίρι, το καταστροφικό ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ εξέθεσε τον 81χρονο πρόεδρο. Σε νέο βιβλίο, με τίτλο Original Sin, άνθρωποι του Λευκού Οίκου αποκαλύπτουν πώς οι αδυναμίες του Τζο Μπάιντεν κρύφτηκαν από το κοινό
LIFO NEWSROOM