Οι ΗΠΑ γιόρτασαν τη «Μαύρη Παρασκευή» κάνοντας ιστορικό ρεκόρ αγοράς όπλων

Οι ΗΠΑ γιόρτασαν τη «Μαύρη Παρασκευή» κάνοντας ιστορικό ρεκόρ αγοράς όπλων Facebook Twitter
2

Καλά νέα για όσους πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί κατέχουν πολύ λίγα όπλα: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το FBI, την περιβόητη «Μαύρη Παρασκευή» των εκπτώσεων προχώρησαν στους περισσότερους ελέγχους ιστορικού για την αγορά όπλου από την ημέρα που ξεκίνησαν να το κάνουν, πίσω στο μακρινό 1998.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το Associated Press, οι πράκτορες της ομοσπονδιακής υπηρεσίας έκαναν 185,345 ελέγχους ιστορικού για αγορά όπλου μέσα σε μία ημέρα, μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την παναμερικανική γιορτή της συμφιλίωσης, δηλαδή την «Ημέρα των Ευχαριστιών».

Ο αριθμός αυτός έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, αμέσως μετά τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ που κόστισε τη ζωή σε 20 παιδιά και έξι ενήλικες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2013 κυκλοφορούσαν στην Αμερική 357 εκατομμύρια όπλα - 40 εκατομμύρια περισσότερα απ' όσο είναι ο πληθυσμός της.

Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει σίγουρα αυξηθεί, θέτοντας μάλλον σε δεύτερη μοίρα οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο περί περιορισμού της οπλοκατοχής.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΝΤΟΝΜΠΑΣ

Διεθνή / Η Ρωσία επιμένει για αποχώρηση της Ουκρανίας από το Ντονμπάς πριν τις τριμερείς συνομιλίες στα ΗΑΕ

Στο Άμπου Ντάμπι μεταφέρεται σήμερα η διπλωματική προσπάθεια για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με Ρωσία, Ουκρανία και ΗΠΑ να στέλνουν αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου
THE LIFO TEAM