Ο «υπολοχαγός Νταν» επέζησε από τον τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα: «Είμαι μια χαρά»

Ο «υπολοχαγός Νταν» επέζησε από τον τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα: «Είμαι μια χαρά» Facebook Twitter
Ο υπολοχαγός Νταν μετά το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον
0

Ζωντανός μετά το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον είναι ο «υπολοχαγός Ντάν», ο άνδρας που ζει στο σκάφος του στον κόλπο της Τάμπα, στη Φλόριντα.

Ο «υπολοχαγός Νταν» είναι ασφαλής μετά από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον», αφού επέλεξε να περάσει μέσα στο σκάφος του τις κρίσιμες αυτές ώρες. «Είμαι μια χαρά», δήλωσε ο άνδρας -του οποίου το πραγματικό όνομα λέγεται ότι είναι Τζόζεφ Μαλινόφσκι, μετά τον τυφώνα. 

Μάλιστα, σε βίντεο που μοιράστηκαν δημοσιογράφοι στο X αργά την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου (τοπική ώρα), ο άνδρας -ο οποίος έχει πάρει το όνομά του από τον χαρακτήρα που υποδύθηκε ο ηθοποιός Γκάρι Σινίζ στην επιτυχημένη ταινία Forrest Gump του 1994- εμφανίστηκε στο σκάφος του, μήκους μόλις 7 μέτρων.

Ο Κέβιν Ο’Ντόνελ, παρουσιαστής του τοπικού δικτύου FOX 13 News, δημοσίευσε ένα βίντεο, γράφοντας στη λεζάντα: «'Υπολοχαγός Νταν': Επιβίωσε για να μιλήσει για την άγρια νύχτα που πέρασε με τον τυφώνα Μίλτον στο ιστιοφόρο του». Στο βίντεο, ο O’Donnell ζουμάρει στο σκάφος καθώς ο άνδρας ρωτάει: «Γεια, τι κάνεις; Είμαι ο υπολοχαγός Νταν». «Τι κάνεις;» απαντά ο Ο'Ντόνελ. «Πώς τα πήγες;».

«Το νερό έφυγε;» ρωτά ο Μαλινόφσκι.
«Ναι, φεύγει, τώρα…», προσθέτει ο Ο'Ντόνελ, πριν τον ρωτήσει πώς τα πάει.
«Είμαι μια χαρά», απαντά ο Μαλινόφσκι.
«Ήταν τόσο άσχημα όσο νόμιζες;» ρωτάει ο Ο'Ντόνελ, για να απαντήσει: «Όχι. Το νερό επιστρέφει ή θα φύγει;».
«Φεύγει», λέει ο Ο'Ντόνελ. «Κρατήσου εκεί.»
«Εντάξει, το εκτιμώ αυτό. Θα τα πούμε αύριο», απαντά ο Μαλινόφσκι.

Ένα άλλο βίντεο που κοινοποιήθηκε από τον ανταποκριτή του NewsNation, Μπράιαν Έντιν, τον δείχνει να πλησιάζει το ιστιοφόρο και να τον ρωτάει, «Υπολοχαγέ Νταν, είσαι καλά;»
«Είμαι καλά», απαντά καθώς φαίνεται από μια καταπακτή.
«Νομίζω ότι τα κατάφερες να περάσεις το χειρότερο», προσθέτει ο Έντιν.
«Τα πάω καλά, έχω κολλήσει εδώ», απαντά ο Μαλινόφσκι.

Ο «Υπολοχαγός Νταν» έγινε viral νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφού είπε σε ένα βίντεο TikTok από τoν Terrence Concannon ότι δεν θα απομακρυνόταν πριν από τον τυφώνα και αντ' αυτού θα έβγαινε από την καταιγίδα με το σκάφος του.
Εξηγώντας γιατί ήθελε να παραμείνει, ο Μαλινόφσκι είχε πει: «Η πίστη μου στον Θεό. Ο Θεός μου είπε να βγω εδώ και να πάρω μια βάρκα. Βγήκα εδώ και πήρα μια βάρκα. Μου έλεγε τις τελευταίες δύο μέρες ότι κάνω το σωστό. Με καλύπτει. Είμαι σε καλή κατάσταση. Θα το ξεπεράσουμε».

@terrenceconcannon

The only money Lieutenant Dan is accepting is through the go for me. Do not get scammed. With fake cashapps. Theres a lot misinformation going on about him. Going to make a video shortly to explain everything

♬ original sound - Tampa Terrence

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε αν θα φορούσε σωσίβιο για να αντέξει τον Μίλτον, στην οποία απάντησε: «Με τίποτα», προσθέτοντας: «Το πιο ασφαλές μέρος στον κόσμο είναι το σκάφος μου».

Οι αρχές είπαν ότι πρόσφεραν βοήθεια εκκένωσης στον Μαλινόφσκι, αλλά εκείνος αρνήθηκε να μετακινηθεί. Από τότε που δημοσίευσε το TikTok, o Concannon ξεκίνησε ένα GoFundMe για τον Malinowski, το οποίο μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από 33.000 $.

@terrenceconcannon Lets get Dan a new boat! He needs his sea legs back! #LieutenantDan #buzzing ♬ original sound - Tampa Terrence

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ