Ο Τραμπ θέλει να συνάψει εμπορική συμφωνία με τον Καναδά, αλλά όχι με το Μεξικό

Ο Τραμπ θέλει να συνάψει εμπορική συμφωνία με τον Καναδά, αλλά όχι με το Μεξικό Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι αναμένονται σκληρές διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία Ελεύθερων Εμπορικών Συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής (NAFTA), αλλά μια συμφωνία είναι εφικτή, σημειώνοντας ότι θα εξετάσει να συνάψει μια εμπορική συμφωνία με τον Καναδά, αλλά όχι με το Μεξικό.

Σε ερώτηση που τέθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο, κατά την διάρκεια μιας συνάντησής του με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τρουντό στον Λευκό Οίκο, κατά πόσον η NAFTA είναι νεκρή, ο Τραμπ απάντησε: «θα δούμε τι θα συμβεί».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση τόνισε ότι θα εξετάσει μια συμφωνία με τον Καναδά χωρίς το Μεξικό.

«Θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε το είδος των αλλαγών που επιθυμούμε», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Χρειάζεται να προστατέψουμε τους εργαζομένους μας και για να είμαι δίκαιος, ο πρωθυπουργός (Τρουντό) επιθυμεί να προστατέψει τον Καναδά και τον λαό του. Πρέπει να είναι δίκαιο και για τις δύο χώρες», κατέληξε.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ