Ο Τραμπ φτιάχνει task force για την «εξάλειψη της αντιχριστιανικής προκατάληψης»

Ο Τραμπ φτιάχνει task force για την «εξάλειψη της αντιχριστιανικής προκατάληψης» Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, τα σχέδιά του για τη σύσταση μιας ειδικής ομάδας και μιας προεδρικής επιτροπής για την προστασία των χριστιανών από τις θρησκευτικές διακρίσεις.

Ο Τραμπ μίλησε στο Εθνικό Πρόγευμα Προσευχής στην Ουάσιγκτον, όπου παρουσίασε πολλαπλά βήματα που σκοπεύει να λάβει για να αντιμετωπίσει αυτό που περιέγραψε ως επιθέσεις κατά της θρησκευτικής ελευθερίας και ιδίως κατά των χριστιανών.

«Όσο είμαι στον Λευκό Οίκο, θα προστατεύουμε τους χριστιανούς στα σχολεία μας, στον στρατό μας, στην κυβέρνησή μας, στους χώρους εργασίας μας, στα νοσοκομεία και στις δημόσιες πλατείες μας», είπε. «Και θα ενώσουμε ξανά τη χώρα μας ως ένα έθνος υπό τον Θεό», συμπλήρωσε. 

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα δημιουργήσει μια προεδρική επιτροπή για τη θρησκευτική ελευθερία, η οποία «θα εργάζεται ακούραστα για την προάσπιση αυτού του πιο θεμελιώδους δικαιώματος».

Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα για να καταστήσει τη γενική εισαγγελέα Παμ Μπόντι επικεφαλής μιας task force για την «εξάλειψη της αντιχριστιανικής προκατάληψης». Η ειδική ομάδα θα έχει ως στόχο να σταματήσει «όλες τις μορφές αντιχριστιανικής στοχοποίησης και διακρίσεων εντός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», δήλωσε ο Τραμπ.

Είπε επίσης ότι θα δημιουργήσει ένα γραφείο πίστης του Λευκού Οίκου, με επικεφαλής την αιδεσιμότατη Πόλα Γουάιτ, η οποία έχει διατελέσει θρησκευτική σύμβουλος του Τραμπ εδώ και αρκετά χρόνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, The Hill

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Διεθνή / ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Η ΕΕ εγκρίνει το SAFE, νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 150 δισ. ευρώ για κοινές αμυντικές προμήθειες, ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και στήριξη της Ουκρανίας – Ποιες χώρες συμμετέχουν και τι περιλαμβάνει
LIFO NEWSROOM