Ο Τραμπ έκανε τον Μασκ «υπουργό Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας»

Ο Τραμπ έκανε τον Μασκ «υπουργό Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας» Facebook Twitter
0

Ο Ρεπουμπλικάνος εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Τρίτη την πρόθεσή του να ονομάσει τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, τον Έλον Μασκ, επικεφαλής νέου «υπουργείου Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας» που σκοπεύει να ιδρύσει αφού αναλάβει, από κοινού με άλλον Ρεπουμπλικάνο επιχειρηματία, τον Βίβεκ Ραμασουάμι.

«Μαζί, αυτοί οι δύο θαυμάσιοι Αμερικανοί θα χαράξουν τον δρόμο προκειμένου η κυβέρνησή μου να διαλύσει την κυβερνητική γραφειοκρατία, να περικόψει τους υπερβολικούς κρατικούς περιορισμούς, να περιστείλει τις άχρηστες κρατικές δαπάνες και να αναδιαρθρώσει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες», ανέφερε ο εκλεγμένος πρόεδρος μέσω Truth Social, διαβεβαιώνοντας πως οι δυο σύμμαχοί του θα προκαλέσουν «σοκ στο σύστημα» της δημόσιας διοίκησης.

«Μια μικρότερη κυβέρνηση, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και λιγότερη γραφειοκρατία, θα είναι το τέλειο δώρο στην Αμερική για την 250ή επέτειο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουν!» κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής του στο νέο υπουργείο αποτελεσματικότητας, ο Έλον Μασκ προχώρησε σε ένα μπαράζ αναρτήσεων στο Χ, δίνοντας στίγμα των προθέσεών του.

Αρχικά απάντησε σε όσους υποστηρίζουν ότι η νέα αυτή κυβερνητική υπηρεσία αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία. «Απειλή για τη Δημοκρατία; Όχι, απειλή για τη γραφειοκρατία» απάντησε ο Νοτιοαφρικανός μεγιστάνας.

Στη συνέχεια επανέφερε ένα βίντεό του στο οποίο μιλούσε για την περικοπή ομοσπονδιακών υπηρεσιών λέγοντας τότε ότι υπάρχουν περίπου 428 και γράφοντας στην ανάρτησή του «99 ομοσπονδιακές υπηρεσίες είναι περισσότερες από αρκετές».

«Ή θα κάνουμε την κυβέρνηση πιο αποτελεσματική ή η Αμερική θα χρεοκοπήσει. Αυτό είναι το τελικό διακύβευμα. Θα ήθελα να κάνω λάθος, αλλά αυτή είναι η αλήθεια» συνέχισε ο Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος από τη Νότια Αφρική δεσμεύτηκε επίσης ότι «όλες οι πράξεις του υπουργείου Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο για να υπάρχει η μέγιστη διαφάνεια. Κάθε φορά που ο κόσμος θα πιστεύει ότι περικόπτουμε κάτι σημαντικό ή δεν περικόπτουμε κάτι άχρηστο, να μας το λέει. Θα έχουμε και έναν πίνακα για τη μεγαλύτερη ανόητη σπατάλη των φορολογικών εσόδων. Αυτό θα είναι και εξαιρετικά τραγικό και εξαιρετικά αστείο».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM