Ο Τραμπ αρνήθηκε να παραστεί στο Φόρουμ για την Ειρήνη που διοργάνωσε ο Μακρόν

Ο Τραμπ αρνήθηκε να παραστεί στο Φόρουμ για την Ειρήνη που διοργάνωσε ο Μακρόν Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί το Σάββατο στο Παρίσι για τους εορτασμούς των 100 ετών από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά δεν θα συμμετάσχει την Κυριακή στο Φόρουμ για την Ειρήνη που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο ιστορικός Ζιστίν Βες, ένα από τα μέλη της ομάδας που οργανώνει αυτό το φόρουμ, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα απουσιάσει, σε αντίθεση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν που σκοπεύει να παραστεί. 

Δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι για τους εορτασμούς του ενός αιώνα από την ανακωχή.

Το πρωί της Κυριακής είναι προγραμματισμένη μια τελετή στην Αψίδα του Θριάμβου ενώ το απόγευμα πολλοί από τους υψηλούς προσκεκλημένους θα παραστούν στο Φόρουμ του Παρισιού για την Ειρήνη.

Οι συμμετέχοντες σκοπεύουν να ζητήσουν τη διατήρηση της πολυμέρειας στις διεθνείς υποθέσεις, η οποία αμφισβητείται τα τελευταία χρόνια από ορισμένους ηγέτες, όπως ο Τραμπ, που εκτιμά ότι θα υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας του ακολουθώντας μια διμερή προσέγγιση.

«Ο στόχος είναι να πούμε ότι υπάρχουν τόσες πολλές δυνάμεις στο διεθνές σύστημα –κράτη, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ιδρύματα, διανοούμενοι, εταιρείες και άλλοι– που εκτιμούν ότι μας χρειάζεται ένας κόσμος με κανόνες, ένας κόσμος ανοιχτός και πολυμερής και ότι αυτός ο κόσμος πρέπει να ανασυνταχθεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του», τόνισε ο Βες. «Αν αυτοί που δεν αγαπούν την πολυμέρεια δεν έρθουν, δεν είναι και πολύ σοβαρό», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM