Ο Τραμπ ανακοινώνει την επιβολή των μεγαλύτερων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας

Ο Τραμπ ανακοινώνει την επιβολή των μεγαλύτερων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν τις «μεγαλύτερες» στην ιστορία κυρώσεις, όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε, σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

Ο Τραμπ σύμφωνα με πληροφορίες θα επισημάνει ότι το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει σύντομα δράση, ώστε να διακόψει τις πηγές εισοδημάτων και πρώτων υλών που η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί για να χρηματοδοτήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα και να συντηρήσει το στρατό της.

Οι κυρώσεις αυτές θα στοχοθετήσουν περισσότερα από 50 «πλεούμενα, ναυτιλιακές εταιρείες και εμπορικές επιχειρήσεις που βοηθούν τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει τις κυρώσεις».

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ πάρθηκε λίγες ώρες μετά την άφιξη στη Σεούλ της κόρης του και συμβούλου του, Ιβάνκα Τραμπ, που αναμένεται να παραστεί την Κυριακή στην τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιοντσάν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ