Ο Σάσα Μπάρον Κοέν μηνύει εταιρεία κάνναβης- Για διαφήμιση με τον «Μπόρατ»

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν μηνύει εταιρεία κάνναβης- Για διαφήμιση με τον «Μπόρατ» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν μηνύει αμερικανική κλινική κάνναβης που χρησιμοποίησε τον «Μπόρατ» για τη διαφήμισή της. 

Ο 49χρονος Βρετανός ηθοποιός διεκδικεί αποζημίωση τουλάχιστον 9 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στη Μασαχουσέτη. Σε αυτή, κατηγορεί την Solar Therapeutics για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και ψευδή διαφήμιση. 

Στην επίμαχη διαφημιστική αφίσα- σύμφωνα με την αγωγή- ο «Μπόρατ» κάνει σήμα με τους αντίχειρες, ενώ περιλαμβάνει τη φράση «είναι ωραίο». Η αφίσα τοποθετήθηκε σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο στη Μασαχουσέτη. 

O δικηγόρος του Σάσα Μπάρον Κόεν, Ντέιβιντ Κόντον, υποστηρίζει ότι η εταιρεία πήρε ένα ρίσκο, ελπίζοντας ότι ο ηθοποιός δεν θα έβλεπε τη διαφήμιση. 

Στην αγωγή επισημαίνεται ότι ο Μπάρον Κόεν δεν έχει διαφημίσει ποτέ οποιοδήποτε προϊόν στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, «παρά τις αμέτρητες ευκαιρίες», λόγω φόβου ότι αυτό θα υπονόμευε την αξιοπιστία του ως ηθοποιού και σοβαρού ακτιβιστή κοινωνικά ζητήματα. Μάλιστα, αναφέρεται ότι κάποτε αρνήθηκε πρόταση ύψους 4 εκατ. δολαρίων για να διαφημίσει αυτοκίνητο. 

Με την αφίσα, η εταιρεία ψευδώς μετέφερε στους πολίτες το μήνυμα ότι ο ηθοποιός προωθεί τα προϊόντα τους και ότι συνεργάζεται μαζί τους, επισημαίνεται στην αγωγή. 

«Αντιθέτως, ο κ. Μπάρον Κόεν δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κάνναβη στη ζωή του. Δεν θα συμμετείχε ποτέ σε μια διαφημιστική καμπάνια για κάνναβη, για οποιοδήποτε χρηματικό ποσό», επισημαίνει ο δικηγόρος στην αγωγή. 

Αυτό, συνεχίζει, δεν οφείλεται μόνο στο ότι προστατεύει την εικόνα του, αλλά και επειδή «δεν πιστεύει ότι η κάνναβη είναι υγιεινή επιλογή». 

Μάλιστα, σημειώνεται στην αγωγή ότι ως παιδί οικογένειας ορθόδοξων Εβραίων, ο ηθοποιός «δεν θέλει να εμπλακεί σε μια έντονη διαμάχη», εντός της συγκεκριμένης κοινότητας, για το αν «η κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπό τις εβραϊκές παραδόσεις, τα έθιμα και τους κανόνες». 

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ