Ο πρόεδρος του Grindr δήλωσε ότι «ο γάμος γίνεται ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα»

Ο πρόεδρος του Grindr δήλωσε ότι «ο γάμος γίνεται ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα» Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος του Grindr έγραψε στο Facebook ότι πιστεύει πως «ο γάμος είναι μια ιερή τελετή ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα», ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της δημοφιλούς γκέι εφαρμογής γνωριμιών.

Ο Scott Chen που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας μετά την εξαγορά της από κινέζικο τεχνολογικό όμιλο έγραψε (και στη συνέχεια απέσυρε) ένα μακροσκελές ποστ στον προσωπικό του λογαριασμό, όπου ασκούσε κριτική στις χριστιανικές ομάδες που μάχονται ενάντια στην ισότητα για τον γάμο, όμως επεσήμανε ότι οι προσωπικές του απόψεις συγκρούονται με τους γάμους των ομοφύλων.

«Κάποιοι θεωρούν ότι ο γάμος είναι μια ιερή τελετή ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα, και συμφωνώ. Αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα» έγραψε στο ποστ του, με αφορμή την αντιπαράθεση για το ζήτημα στην Ταϊβάν και την τελική απόφαση κατά της νομιμοποίησης των γκέι γάμων, έπειτα από δημοψήφισμα. «Κάποιοι θεωρούν ότι ο σκοπός του γάμου είναι να κάνεις παιδιά με τα δικά σου γονίδια. Αλλά και πάλι, είναι δικό τους θέμα».

Τα σχόλιά του που αρχικά γράφτηκαν στα κινέζικα αλλά ύστερα μεταφράστηκαν στα αγγλικά, δημοσιοποιήθηκαν από το Into, ένα διαδικτυακό περιοδικό που ανήκει στο Grindr. 

O Chen αναγνώρισε το ποστ του, σε απάντησή του στη δημοσίευση του Into, αλλά στη συνέχεια δήλωσε πως υποστηρίζει τους γκέι γάμους: «Ο λόγος που έκανα αυτή τη δήλωση βασίζεται στις προσωπικές μου εμπειρίες. Είμαι ένας στρέιτ άντρας, παντρεμένος με μια γυναίκα που αγαπώ, και έχω δύο όμορφες κόρες που αγαπώ. Έτσι νιώθω για τον γάμο μου. Άλλοι άνθρωποι έχουν διαφορετικά συναισθήματα για τους γάμους τους. Δεν μπορείς να ακυρώσεις τα συναισθήματά μου για τον γάμο μου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «είμαι τεράστιος υποστηρικτής των LGBTQ+ δικαιωμάτων από τότε που ήμουν μικρός. Υποστηρίζω τους γκέι γάμους και είμαι περήφανος που δουλεύω για το Grindr». 

Το αρχικό ποστ ξεσήκωσε κριτική μέσα στην εταιρεία που έχει έδρα το Λος Άντζελες, με το περιοδικό του Grindr να προχωρά στην ασυνήθιστη κίνηση να δημοσιεύσει τα σχόλια του Chen.

O Zach Stafford, εκδότης του Into και υπεύθυνος περιεχομένου του Grindr δήλωσε στον Guardian ότι τα σχόλια του Chen δεν συμβαδίζουν με τις αρχές της εφαρμογής: «Σκοπός του Grindr ως εταιρείας είναι να στηρίξει την πλήρη ισότητα και τα LGBT δικαιώματα σε όλο τον κόσμο, ειδικά όταν πρόκειται για την αγάπη. Και ο γάμος είναι για πολλούς ο απώτερος στόχος στη χρήση της εφαρμογής μας».

Ο ιδρυτής του Grindr, Joel Simkhai, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του CEO της εταιρείας πριν από λίγους μήνες, αφού η κινεζική Kunlun Group ολοκλήρωσε την πλήρη εξαγορά της εφαρμογής που έχει 3,8 εκατομμύρια ημερήσιους χρήστες σε όλο τον κόσμο. 

Ο Chen που ζει στο Λος Άντζελες άσκησε κριτική στο δημοσίευμα του Into, χαρακτηρίζοντας το άρθρο «παραπλανητικό»: «Με πλήγωσε και ήταν επίσης πλήγμα για τη φήμη του Into και του Grindr».

Ο Stafford, πρώην δημοσιογράφος του Guardian, δήλωσε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται για τα άρθρα του Into είναι ανεξάρτητες από το Grindr: «Μας ενδιαφέρουν οι ιστορίες που επηρεάζουν περισσότερο τους queer ανθρώπους».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μίνι διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Γερμανίας :Γερμανός αξιωματούχος παρομοίασε τον Ερντογάν με «αρουραίο»

Διεθνή / Μίνι διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Γερμανίας: Γερμανός αξιωματούχος παρομοίασε τον Ερντογάν με «αρουραίο»

«Ο αρουραίος των υπονόμων είναι ένα μικρό, χαριτωμένο, αλλά ταυτόχρονα έξυπνο και πολυπράγμον πλάσμα, που εμφανίζεται επίσης σε παιδικά παραμύθια, όπως ο Ρατατούης»
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ