Γιατί αυτός ο 44χρονος Ασιάτης καταθέτει μήνυση εναντίον του Grindr για ρατσισμό

Γιατί αυτός ο 44χρονος Ασιάτης καταθέτει μήνυση εναντίον του Grindr για ρατσισμό Facebook Twitter
Ο Keodora εξηγεί ότι βλέπει συχνά προφίλ να δηλώνουν ότι «δεν ενδιαφέρονται για Ασιάτες» ή να γράφουν σχόλια όπως «όχι ρύζι, όχι σοκολάτα».
6

Ο Sinakhone Keodara σκοπεύει να καταθέσει μήνυση εναντίον του Grindr, εξαιτίας πολλών ρατσιστικών περιστατικών που φέρεται να έχει αντιμετωπίσει με άλλους χρήστες της εφαρμογής.

Ο Keodara είναι ένας 44χρονος γκέι Ασιάτης και χρησιμοποιεί το Grindr περιστασιακά εδώ και αρκετά χρόνια. Δηλώνει πως έχει κουραστεί από τα μηνύματα που λαμβάνει από τους χρήστες τις εφαρμογής γνωριμιών και τις προτιμήσεις τους που δηλώνονται με ρατσιστικό τρόπο στα προφίλ τους.

Οι ισχυρισμοί του τοποθετούνται στο πλαίσιο μιας κουβέντας που έχει ανοίξει εδώ και καιρό σχετικά με τον ρατσισμό στο Grindr. Μάλιστα, η πλατφόρμα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να τρέξει μια νέα βερσιόν της εφαρμογής (Kindr), με στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού.

Θέλω το δικαστήριο να αναγκάσει το Grindr να αναπτύξει ένα λογισμικό που θα ελέγχει και θα λογοκρίνει τη ρατσιστική γλώσσα στα προφίλ και τα τσατ παγκοσμίως. Είναι κάτι εφικτό.

«Οι εμπειρίες μου έχουν υπάρξει βασανιστικές» ανέφερε ο Keodara στο PinkNews, έπειτα από ένα περιστατικό λήψης μηνύματος που τον ρωτούσε: «Πόσο μεγάλη μπορεί να την έχει ένας Ασιάτης;».

«Αυτό πόνεσε πραγματικά, δεν το ξεχνώ ποτέ. Δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου ότι πληρώνω 14.99 δολάρια τον μήνα γι' αυτή την υπηρεσία, πληρώνω για την καταπίεσή μου, αφού το Grindr είναι πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη του ρατσισμού εναντίον των γκέι Ασιατών».

Γιατί αυτός ο 44χρονος Ασιάτης καταθέτει μήνυση εναντίον του Grindr για ρατσισμό Facebook Twitter
Ο Keodara είναι ένας 44χρονος γκέι Ασιάτης και χρησιμοποιεί το Grindr περιστασιακά εδώ και αρκετά χρόνια. Δηλώνει πως έχει κουραστεί από τα μηνύματα που λαμβάνει από τους χρήστες τις εφαρμογής γνωριμιών και τις προτιμήσεις τους που δηλώνονται με ρατσιστικό τρόπο στα προφίλ τους.

Ο Keodora, που είναι ιδρυτής και CEO της διαδικτυακής πλατφόρμας Asian Entertainment Television, εξηγεί ότι βλέπει συχνά προφίλ να δηλώνουν ότι «δεν ενδιαφέρονται για Ασιάτες» ή να γράφουν σχόλια όπως «όχι ρύζι, όχι σοκολάτα». 

Σκοπεύει να μηνύσει τον τεχνολογικό κολοσσό με την ελπίδα να μειωθούν τα ρατσιστικά μηνύματα που θα μπορεί να λαμβάνει, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο οι χρήστες θα σταματήσουν να δηλώνουν φυλετικές προτιμήσεις στα προφίλ τους.

«Καταθέτω μήνυση εναντίον του Grindr γιατί περιθάλπει τον ρατσισμό εναντίον των Ασιατών, των μαύρων, των λατίνων, των αυτοχθόνων Αμερικανών - πες το όπως θες. Πρέπει να σταματήσει. Το επιτρέπουν να συμβαίνει, γυρνάνε και το άλλο μάγουλο από την αρχή της ύπαρξής τους.

Γιατί αυτός ο 44χρονος Ασιάτης καταθέτει μήνυση εναντίον του Grindr για ρατσισμό Facebook Twitter

Γιατί αυτός ο 44χρονος Ασιάτης καταθέτει μήνυση εναντίον του Grindr για ρατσισμό Facebook Twitter

»Ελπίζω ότι το δικαστήριο θα υποχρεώσει το Grindr να επανασχεδιάσει την εφαρμογή του, εξαλείφοντας το φίλτρο για την εθνικότητα που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να εξαιρούν άτομα με βάση τη φυλή τους. Αυτό το φίλτρο θεωρώ ότι διαιωνίζει τις ρατσιστικές πεποιθήσεις και ενθαρρύνει τις ρατσιστικές επιθέσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους λευκούς γκέι να κάνουν διακρίσεις όχι μόνο εναντίον των Ασιατών, αλλά και εναντίον των έγχρωμων μελών της LGBTQ κοινότητας γενικότερα.

Θέλω το δικαστήριο να αναγκάσει το Grindr να αναπτύξει ένα λογισμικό που θα ελέγχει και θα λογοκρίνει τη ρατσιστική γλώσσα στα προφίλ και τα τσατ παγκοσμίως. Είναι κάτι εφικτό».

Το Grindr προς το παρόν δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Lgbtqi+
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η αστροφυσική με βοήθησε να αποδεχτώ τη nonbinary ταυτότητά μου –σε όλη της την πολυπλοκότητα

Lgbtqi+ / Πώς η αστροφυσική με βοήθησε να αποδεχτώ τη nonbinary ταυτότητά μου σε όλη της την πολυπλοκότητα

«Τώρα καταλαβαίνω τη δύναμη της ταυτότητας. Το να είσαι nonbinary σημαίνει ότι προκαλείς την κατάσταση των πραγμάτων καθημερινά. Σημαίνει ότι όλα μπορούν και πρέπει να αμφισβητηθούν».
THE LIFO TEAM
«Όλα τα παιδιά είναι ίσα, αλλά μερικά είναι λιγότερο ίσα από τα άλλα»

LGBTQI+ / «Όλα τα παιδιά είναι ίσα, αλλά μερικά είναι λιγότερο ίσα από τα άλλα»

Οι ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία με δύο μέτρα και δύο σταθμά - παρότι στα ανθρώπινα δικαιώματα, πόσο μάλλον σε εκείνα ενός παιδιού, δεν χωρά καμία έκπτωση.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Άλις Όστεν: Μια πρωτοπόρος, αντισυμβατική φωτογράφος - είδωλο της ΛΟΑΤΚΙ ιστορίας

Φωτογραφία / Άλις Όστεν: Μια πρωτοπόρος φωτογράφος-είδωλο της ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορίας

Η φωτογράφος της Νέας Υόρκης και των ανθρώπων της, της οποίας η πραγματική ταυτότητα αποκρυπτόταν για έναν σχεδόν αιώνα, με χιούμορ και επαναστατική προσέγγιση έθεσε τα ζητήματα ταυτότητας πέρα από τις αποδεκτές συμπεριφορές της εποχής της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Lgbtqi+ / Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Μια εποχική λεσβιακή κοινότητα δημιουργείται κάθε καλοκαίρι στη Λέσβο, από γυναίκες που φθάνουν στο νησί από όλο τον κόσμο. Η κινηματογραφίστρια Τζέλη Χατζηδημητρίου καταγράφει την ιστορία της Ερεσού, έχοντας ζήσει την ακμή (και την πτώση) της από πρώτο χέρι.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Bearly Athens: Χορεύοντας για μια εβδομάδα με τις αρκούδες της Αθήνας

Lgbtqi+ / Bearly Athens: Χορεύοντας με τις αρκούδες της Αθήνας

Για πρώτη φορά οι bears της πόλης συγκεντρώθηκαν για να διοργανώσουν μια εβδομάδα με καθημερινά πάρτι προκειμένου να ενδυναμώσουν την κοινότητά τους, να καταρρίψουν στερεότυπα ομορφιάς, να βρεθούν σε ένα drag brunch, να χορέψουν πολύ με italo disco και techno, με την ντόπια queer rave σκηνή στα decks και με ονόματα που έχουν περάσει απ’ όλα τα μεγάλα φεστιβάλ, χωρίς να αποκλείουν κανέναν από την εξτραβαγκάντζα τους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
The Boy Is Beautiful

Athens Pride 2022 / The Boy Is Beautiful: Ένα περιοδικό που ξετυλίγει το νήμα των ελληνικών queer χρονικών

Στο εξαμηνιαίο περιοδικό του Λεωνίδα Λιόλιου queer και queer friendly αναγνώστες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο μπορούν να ανακαλύψουν κομμάτια της ελληνικής ιστορίας που έχουν θαφτεί κάτω από τα μπάζα της ετεροκανονικότητας και του μεσσιανισμού.
M. HULOT
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Τι σημαίνει να γεννιέσαι ίντερσεξ;

Athens Pride 2022 / Explainer: Τι σημαίνει να γεννιέσαι ίντερσεξ;

Το γράμμα «Ι» στο αρκτικόλεξο ΛΟΑΤΚΙ+ αντιστοιχεί σε υγιή ανθρώπινα σώματα που μέχρι σήμερα συχνά παθολογικοποιούνται και υποβάλλονται σε επεμβάσεις «κανονικοποίησης» φύλου ερήμην τους. Η Intersex Greece εξηγεί τον όρο, τις δυσκολίες και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα ίντερσεξ άτομα στην Ελλάδα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

5 σχόλια
Αν έχεις προκαταβάλει τον εαυτό σου ότι δεν σου αρέσει και -κυρίως- δεν θα καταστεί ΠΟΤΕ δυνατόν (π.χ στο μέλλον) να σου αρέσει ένας ασιάτης/μαύρος/inuit.. whatever (βλ. μερικά δισ του παγκόσμιου πληθυσμού), διότι βάζεις τεχνητό φραγμό και εμπόδιο ακόμη και στην μικρή πιθανότητα που θα μπορούσε να συμβεί αυτό, κι αν το δηλώνεις ότι δεν γουστάρεις ασιάτες/μαύρους/inuit έτσι απερίφραστα, τοτε πολύ φοβάμαι πως ναι- είσαι ρατσιστής. ...Κι εκτός από ρατσιστής είσαι και ζωντόβολο, αν και οι έννοιες είναι μάλλον απόλυτα ταιριαστές. Δεν χρειάζεται να διατυμπανίζει με την ντουντούκα, κανείς, τι ΔΕΝ θέλει, καλύτερα να λέει τι θέλει. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν και χωρίς να προσβάλει, κανείς, ολόκληρες πληθυσμιακές ομάδες. Δεν θα πέσει τ' αρχίδι να είμεθα 1% πιο considerate. Α, siktir συγχύστηκα!
Ασιάτες είναι πολύ γενική έννοια, ρε παιδιά. Ασιάτες είναι οι Κινέζοι, Ασιάτες είναι και οι Ρώσοι (το μεγαλύτερο μέρος-Σιβηρία), Ασιάτες είναι και οι Πακιστανοί-Ινδοί.Ασιάτες είναι και οι Σαουδάραβες.Ασιάτες είναι και οι Αφγανοί και οι Ιρακινοί.Ασιάτες είναι και οι Ιρανοί.Ασιάτες είναι και οι Τούρκοι.Τελικά, τι εννοεί με τους Ασιάτες;
Σαφεστατα ειναι ρατσιστικα τα μηνυματα που λαμβανει ο κυριος, ομως τι ρατσιστικο υπαρχει στο να δηλωσει καποιος στο προφιλ του "not interested in Asians"; Ή οτι δε γουσταρει πχ. χοντρους ή θηλυπρεπεις; Απλα εκφραζει αυτο που δεν τον καλυπτει σεξουαλικα, προφανως για να αποτρεψει την αποστολη ασκοπων μηνυματων. Πού ακριβως ειναι το προβλημα;
Γιατί η Political Correctness κουλτούρα που προσπαθεί να λογοκρίνει τα πάντα, δίνει μεγαλύτερη σημασία στο να μην πληγωθούν τα αισθήματα του οποιουδήποτε, από την ελευθερία του λόγου.ΠΡΕΠΕΙ να σου αρέσουν οι Ασιάτες, ΠΡΕΠΕΙ να σου αρέσουν οι υπέρβαροι, ΠΡΕΠΕΙ να σου αρέσει η κάθε "μειονοτική*" ομάδα ειδάλλως είσαι ρατσιστής/χονδροφοβικος/φασίστας κτλ.
θα μπορουσε επισης απλα να δωσει την επιλογη σε χρηστες να μην λαμβανουν μηνυματα απο ασιατες, μαυρους, ασπρους, μικρους, μεγαλους, ξανθους κτλ.κτλ. αυτο σιγουρα θα μειωσει τις χυλοπιττες που μαζευει ο φιλος μας.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ