Ο Sinakhone Keodara σκοπεύει να καταθέσει μήνυση εναντίον του Grindr, εξαιτίας πολλών ρατσιστικών περιστατικών που φέρεται να έχει αντιμετωπίσει με άλλους χρήστες της εφαρμογής.

 

Ο Keodara είναι ένας 44χρονος γκέι Ασιάτης και χρησιμοποιεί το Grindr περιστασιακά εδώ και αρκετά χρόνια. Δηλώνει πως έχει κουραστεί από τα μηνύματα που λαμβάνει από τους χρήστες τις εφαρμογής γνωριμιών και τις προτιμήσεις τους που δηλώνονται με ρατσιστικό τρόπο στα προφίλ τους.

 

Οι ισχυρισμοί του τοποθετούνται στο πλαίσιο μιας κουβέντας που έχει ανοίξει εδώ και καιρό σχετικά με τον ρατσισμό στο Grindr. Μάλιστα, η πλατφόρμα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να τρέξει μια νέα βερσιόν της εφαρμογής (Kindr), με στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού.

 

Θέλω το δικαστήριο να αναγκάσει το Grindr να αναπτύξει ένα λογισμικό που θα ελέγχει και θα λογοκρίνει τη ρατσιστική γλώσσα στα προφίλ και τα τσατ παγκοσμίως. Είναι κάτι εφικτό.

 

 

«Οι εμπειρίες μου έχουν υπάρξει βασανιστικές» ανέφερε ο Keodara στο PinkNews, έπειτα από ένα περιστατικό λήψης μηνύματος που τον ρωτούσε: «Πόσο μεγάλη μπορεί να την έχει ένας Ασιάτης;».

 

«Αυτό πόνεσε πραγματικά, δεν το ξεχνώ ποτέ. Δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου ότι πληρώνω 14.99 δολάρια τον μήνα γι' αυτή την υπηρεσία, πληρώνω για την καταπίεσή μου, αφού το Grindr είναι πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη του ρατσισμού εναντίον των γκέι Ασιατών».

 

Γιατί αυτός ο 44χρονος Ασιάτης καταθέτει μήνυση εναντίον του Grindr για ρατσισμό
Ο Keodara είναι ένας 44χρονος γκέι Ασιάτης και χρησιμοποιεί το Grindr περιστασιακά εδώ και αρκετά χρόνια. Δηλώνει πως έχει κουραστεί από τα μηνύματα που λαμβάνει από τους χρήστες τις εφαρμογής γνωριμιών και τις προτιμήσεις τους που δηλώνονται με ρατσιστικό τρόπο στα προφίλ τους.

 

Ο Keodora, που είναι ιδρυτής και CEO της διαδικτυακής πλατφόρμας Asian Entertainment Television, εξηγεί ότι βλέπει συχνά προφίλ να δηλώνουν ότι «δεν ενδιαφέρονται για Ασιάτες» ή να γράφουν σχόλια όπως «όχι ρύζι, όχι σοκολάτα». 

 

Σκοπεύει να μηνύσει τον τεχνολογικό κολοσσό με την ελπίδα να μειωθούν τα ρατσιστικά μηνύματα που θα μπορεί να λαμβάνει, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο οι χρήστες θα σταματήσουν να δηλώνουν φυλετικές προτιμήσεις στα προφίλ τους.

 

«Καταθέτω μήνυση εναντίον του Grindr γιατί περιθάλπει τον ρατσισμό εναντίον των Ασιατών, των μαύρων, των λατίνων, των αυτοχθόνων Αμερικανών - πες το όπως θες. Πρέπει να σταματήσει. Το επιτρέπουν να συμβαίνει, γυρνάνε και το άλλο μάγουλο από την αρχή της ύπαρξής τους.

 

Γιατί αυτός ο 44χρονος Ασιάτης καταθέτει μήνυση εναντίον του Grindr για ρατσισμό

 

Γιατί αυτός ο 44χρονος Ασιάτης καταθέτει μήνυση εναντίον του Grindr για ρατσισμό

 

»Ελπίζω ότι το δικαστήριο θα υποχρεώσει το Grindr να επανασχεδιάσει την εφαρμογή του, εξαλείφοντας το φίλτρο για την εθνικότητα που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να εξαιρούν άτομα με βάση τη φυλή τους. Αυτό το φίλτρο θεωρώ ότι διαιωνίζει τις ρατσιστικές πεποιθήσεις και ενθαρρύνει τις ρατσιστικές επιθέσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους λευκούς γκέι να κάνουν διακρίσεις όχι μόνο εναντίον των Ασιατών, αλλά και εναντίον των έγχρωμων μελών της LGBTQ κοινότητας γενικότερα.

 

Θέλω το δικαστήριο να αναγκάσει το Grindr να αναπτύξει ένα λογισμικό που θα ελέγχει και θα λογοκρίνει τη ρατσιστική γλώσσα στα προφίλ και τα τσατ παγκοσμίως. Είναι κάτι εφικτό».

 

Το Grindr προς το παρόν δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.