Ο Πούτιν εκτός Ρωσίας- Το πρώτο του ταξίδι μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρετά Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. 

Ο Ρώσος ηγέτης θα επισκεφθεί το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν, σύμφωνα με τον Πάβελ Ζαρούμπιν, τον ανταποκριτή του Rossiya 1 στο Κρεμλίνο. Στη συνέχεια, ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Ινδονήσιο ομόλογό του, Τζόκο Γουϊντόντο, για συνομιλίες στη Μόσχα. 

Στο Ντουσάνμπε, ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Τατζικιστάν Ιμομάλι Ραχμόν, έναν στενό σύμμαχο της Μόσχας και τον μακροβιότερο ηγέτη πρώην σοβιετικής δημοκρατίας. Στο Ασγκαμπάτ ο Πούτιν θα παραβρεθεί σε σύνοδο των χωρών της Κασπίας, μαζί με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Ιράν και του Τουρκμενιστάν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

Το τελευταίο ταξίδι του Ρώσου ηγέτη εκτός των συνόρων ήταν η επίσκεψή του στο Πεκίνο, στις αρχές Φεβρουαρίου. Εκεί, μαζί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, παρουσίασαν μια συνθήκη «απεριόριστης φιλίας» μεταξύ των δύο χωρών, λίγες ώρες προτού παραστούν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM