Ο Ντράγκι δεν θα κάνει 2η δόση με AstraZeneca- Παραδέχθηκε ότι η αλλαγή των οδηγιών προκάλεσε σύγχυση

Ο Ντράγκι δεν θα κάνει 2η δόση με AstraZeneca- Παραδέχθηκε ότι η αλλαγή των οδηγιών προκάλεσε σύγχυση Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Μάριο Ντράγκι κάλεσε τους Ιταλούς να εμβολιαστούν πλήρως κατά του κορωνοϊού και αναγνώρισε ότι προκάλεσε σύγχυση η απόφαση της κυβέρνησης να μην χορηγείται το σκεύασμα της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 60 ετών. 

«Είναι θεμελιώδες να εμβολιαστεί ο κόσμος», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην εμβολιαστείτε ή να κάνετε μόνο τη μία δόση του εμβολίου», συμπλήρωσε. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τον θάνατο 18χρονης η οποία εμφάνισε θρόμβους μετά την πρώτη δόση του AstraZeneca, η Ιταλία αποφάσισε να χορηγείται το εμβόλιο μόνο στους άνω των 60 ετών. Οι νεότεροι, που έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση, μπορούν να εμβολιαστούν με διαφορετικό σκεύασμα στη δεύτερη δόση. 

Όμως, έπειτα από αυτή την απόφαση, υπήρξε μικρή υποχώρηση στους εμβολιασμούς τις τελευταίες ημέρες, με ακυρώσεις ραντεβού, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει ανησυχία για τον συνδυασμό εμβολίων. 

Ο Ντράγκι, που είναι 73 ετών, ανακοίνωσε ότι θα εμβολιαστεί με διαφορετικό σκεύασμα την επόμενη εβδομάδα, καθώς τεστ έδειξαν ότι είχε αναπτύξει χαμηλό αριθμό αντισωμάτων μετά την αρχική δόση του AstraZeneca, που έκανε τον Μάρτιο. 

«Ο συνδυασμός δόσεων είναι ασφαλής», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, αλλά συμπλήρωσε ότι θα υπάρχει ευελιξία. «Αν κάποιος είναι κάτω των 60 ετών και του προσφέρεται ένα διαφορετικό εμβόλιο, αλλά για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλει να το κάνει, είναι ελεύθερος να κάνει τη δεύτερη δόση του AstraZeneca με την προϋπόθεση ότι έχει την έγκριση γιατρού», εξήγησε. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία έως το βράδυ της Πέμπτης, το 25,3% των Ιταλών έχουν εμβολιαστεί πλήρως και άλλο 26,3% αναμένει τη δεύτερη δόση του εμβολίου. 

Η πρόκληση, δήλωσε ο Ντράγκι, είναι να εντοπιστούν οι άνω των 50 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής. «Αυτοί ειναι οι άνθρωποι που θα αρρωστήσουν σοβαρά και πρέπει να εμβολιαστούν», τόνισε. 


Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM