Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο ήταν επικεφαλής πορείας με μοτοσικλέτες στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο, στην οποία μετείχαν χιλιάδες υποστηρικτές του, εν μέσω της πανδημίας.

 

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, που φορούσε κράνος αλλά όχι μάσκα, ήταν στην «κεφαλή» της πορείας, μαζί με τους φρουρούς του και ακολουθούσαν χιλιάδες Bolsonaristas, πολλοί από τους οποίους δήλωσαν ότι ήρθαν από διάφορα σημεία της χώρας, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον πρόεδρο.

 

Η πορεία διοργανώθηκε τη στιγμή που η δημοτικότητα του Μπολσονάρο είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που εξελέγη, ενώ αυξάνεται η λαϊκή οργή για τη διαχείριση της πανδημίας.

 

Ο Μπολσονάρο επικεφαλής πορείας με μοτοσικλέτες- Χιλιάδες υποστηρικτές του στους δρόμους, εν μέσω πανδημίας (Βίντεο)
Πηγή φωτό EPAΑρχικά, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος και οι υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν έξω από το Ολυμπιακό πάρκο και ακολούθησε η πορεία με τις μοτοσικλέτες προς στο κέντρο του Ρίο ντε Τζανέιρο και από εκεί στις πιο διάσημες παραλίες του, Ιπανέμα και Κοπακαμπάνα.

 

Στη διαδρομή, υποστηρικτές του Μπολσονάρο στέκονταν στην άκρη του δρόμου κρατώντας σημαίες και φώναζαν το όνομά του. Όμως, επικριτές του χτυπούσαν κατσαρόλες από τα μπαλκόνια τους και εξύβριζαν τον πρόεδρο της χώρας.

 

Κάποιοι από αυτούς παρομοίασαν με «γενοκτονία» τους χειρισμούς του στην πανδημία, που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σχεδόν 500.000 Βραζιλιάνων, δηλαδή σχεδόν τα μισά από τα συνολικά θύματα του κορωνοϊού σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική.

 

Επίσης, επικριτές του προέδρου χαρακτήρισαν «αισχρή» αυτή τη συγκέντρωση τόσο μεγάλου πλήθους, δεδομένης της κατάστασης με τον ιό στη Βραζιλία.

 

Όταν απευθύνθηκε στον κόσμο, ο Μπολσονάρο υποστήριξε ότι είναι σε μια θεόσταλτη αποστολή για να σώσει τη Βραζιλία. «Ήξερα ότι δεν θα είναι εύκολο, αλλά όλοι μας έχουμε μια αποστολή στη Γη. Είναι βαρύς ο σταυρός, αλλά ο Θεός μας βοηθάει να το κάνουμε αυτό, όπως βοηθάει και όλους εσάς», συμπλήρωσε.

 

 

Με πληροφορίες από Guardian, AFP