Ο Γιλντιρίμ κατηγορεί τον Ομπάμα ότι προμηθεύει τους Κούρδους με όπλα

Ο Γιλντιρίμ κατηγορεί τον Ομπάμα ότι προμηθεύει τους Κούρδους με όπλα Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε σήμερα ότι περιμένει από τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει να προμηθεύει με όπλα την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας, λέγοντας πως η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμπα ευθύνεται γι' αυτές τις προμήθειες όπλων.

 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να επιτρέψουν να επισκιασθεί αυτή η στρατηγική σύμπραξη (με την Τουρκία) από μια τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε ομιλία του στο κοινοβούλιο προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος AK.

 

Η Άγκυρα έχει εξοργιστεί από την υποστήριξη που προσφέρει η Ουάσινγκτον στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG, η οποία έχει αναδειχθεί σε σημαντικό εταίρο των ΗΠΑ στη μάχη της εναντίον το Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

 

Ο Γιλντιρίμ δήλωσε επίσης κατά την ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του AKP πως το κοινοβούλιο θα συζητήσει αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια θα ψηφίσει την παράταση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης για άλλους τρεις μήνες.

 

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμπτει το κοινοβούλιο όταν θέτει σε εφαρμογή νέους νόμους και να περιορίζει ή να αναστέλει δικαιώματα και ελευθερίες όπως εκείνη κρίνει απαραίτητο.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM