Ο επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων πυρηνικής προστασίας σκοτώθηκε σε έκρηξη στη Μόσχα

Ο επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων πυρηνικής προστασίας σκοτώθηκε σε έκρηξη στη Μόσχα Facebook Twitter
Το ηλεκτρικό πατίνι που είχε παγιδευτεί με τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό / Φωτ: Χ
0

Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας έκρηξης στη συνοικία Ριζάνσκι Πρασπέκτ της Μόσχας, μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Σύμφωνα με το Baza, κανάλι στο Telegram που θεωρείται πως έχει δεσμούς με τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες, τα θύματα της έκρηξης ήταν δυο στρατιωτικοί.

Ο επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων πυρηνικής προστασίας σκοτώθηκε σε έκρηξη στη Μόσχα Facebook Twitter
O υποστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ / Φωτ: Χ

Όπως να αναφέρει το BBC, ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ, επικεφαλής των δυνάμεων πυρηνικής, βιολογικής και χημικής άμυνας, έφευγε από ένα συγκρότημα κατοικιών νωρίς το πρωί της Τρίτης, όταν πυροδοτήθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός κρυμμένος σε ένα ηλεκτρικό πατίνι, ανακοίνωσε η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας. Πρόσθεσε ότι σκοτώθηκε επίσης ο βοηθός του Κιρίλοφ.

Τον Οκτώβριο, το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε κυρώσεις στον Κιρίλοφ, λέγοντας ότι είχε επιβλέψει τη χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία και λειτουργούσε ως «σημαντικό φερέφωνο για την παραπληροφόρηση του Κρεμλίνου».

Τη Δευτέρα, η μυστική υπηρεσία της Ουκρανίας, η SBU, του απήγγειλε κατηγορίες ερήμην του, λέγοντας στο Telegram ότι ήταν «υπεύθυνος για τη μαζική χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων».

Με πληροφορίες από BBC και ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM