ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ο εν διαστάσει σύζυγος της πλουσιότερης Ρωσίδας συνελήφθη για φόνο

Ο εν διαστάσει σύζυγος της πλουσιότερης Ρωσίδας συνελήφθη για φόνο Facebook Twitter
Τατιάνα Μπακαλτσούκ, η πλουσιότερη γυναίκα στη Ρωσία / Φωτογραφία: Χ
0

Ο εν διαστάσει σύζυγος της πλουσιότερης Ρωσίδας συνελήφθη για φόνο, αφού δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στα γραφεία της Wildberries, της ρωσικής εταιρείας που θεωρείται αντίστοιχη του Amazon.

Ο Βλαντισλάβ Μπακαλτσούκ, ο εν διαστάσει σύζυγος της πλουσιότερης γυναίκας της Ρωσίας, συνελήφθη σήμερα με την κατηγορία της διάπραξης φόνου, δήλωσαν οι δικηγόροι του, μετά τη φονική ανταλλαγή πυροβολισμών που έγινε χθες στα γραφεία του μεγαλύτερου διαδικτυακού λιανοπωλητή της Ρωσίας στη Μόσχα.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς, στα γραφεία της Wildberries, σε απόσταση λίγων τετραγώνων από το Κρεμλίνο, καθώς η διαμάχη για το μέλλον της εταιρείας πήρε βίαιη τροπή. Επτά άλλοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί.

Ο Βλαντισλάβ και η σύζυγός του Τατιάνα Μπακαλτσούκ, οι οποίοι έχουν επτά παιδιά, κατέθεσαν αίτηση διαζυγίου τον Ιούλιο και ενεπλάκησαν σε μια δημόσια διαμάχη από τότε που η εταιρεία Wildberries ανακοίνωσε τα σχέδιά της να συγχωνευθεί με την τον όμιλο υπαίθριας διαφήμισης Russ Group τον Ιούνιο.

Η Τατιάνα Μπακαλτσούκ κατέχει το 99% της εταιρείας Wildberries και ο σύζυγός της Βαντισλάβ Μπακαλτσούκ κατέχει το 1%.

Η Τατιάνα ίδρυσε την εταιρεία Wildberries το 2004, η οποία θεωρήθηκε η απάντηση της Ρωσίας στο Amazon, και την ανέπτυξε από έναν διαδικτυακό μεταπωλητή ρούχων σε μια μεγάλη διαδικτυακή αγορά για όλα τα είδη αγαθών.

Η Wildberries, έχει παρουσία σε πολλές χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και ισχυρίζεται ότι διαχειρίζεται περισσότερες από 10 εκατομμύρια παραγγελίες την ημέρα. Η Τατιάνα Μπακαλτσούκ, 48 ετών, έχει περιουσία που υπολογίζεται από το Forbes σε 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια (7,08 δισεκατομμύρια ευρώ).

Και τα δύο μέρη κατηγόρησαν το ένα το άλλο για τους χθεσινούς πυροβολισμούς.

Ο εν διαστάσει σύζυγος της πλουσιότερης Ρωσίδας συνελήφθη για φόνο Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

Ο Βλαντισλάβ είπε ότι είχε φτάσει στα γραφεία της εταιρείας για μια προκαθορισμένη συνάντηση και ότι οι πρώτοι πυροβολισμοί ξεκίνησαν από το προσωπικό του γραφείου. Η Τατιάνα είπε ότι ο Βλαντισλάβ και οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να καταλάβουν το γραφείο και ότι δεν είχε προγραμματιστεί καμία συνάντηση.

Οι δικηγόροι του Βλαντισλάβ δήλωσαν ότι συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο και απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού, κάτι που, όπως είπαν, αποτελεί «κατάφωρη και πρωτοφανή παραβίαση» των δικαιωμάτων του πελάτη τους.

Η επιχειρηματική διαμάχη επικεντρώνεται γύρω από τη συγχώνευση που δημιούργησε την RVB, μια νέα εταιρεία με διευθύνοντα σύμβουλο τον Ρόμπερτ Μιρζογιάν, η οποία μείωσε το συνολικό μερίδιο της Τατιάνα σε περίπου 65% στην RVB από 99% στην Wildberries.

Ο Βλαντισλάβ είχε δηλώσει τότε ότι η σύζυγός του «χειραγωγείται». Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμαζάν Καντίροφ, ο οποίος παρενέβη για να υποστηρίξει τον Βλαντισλάβ, χαρακτήρισε τη συγχώνευση «αρπαγή περιουσιακών στοιχείων».

Η Τατιάνα απέρριψε και τους δύο αυτούς ισχυρισμούς. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η συγχώνευση έχει κερδίσει την υποστήριξη του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά δεν θα παρέμβει στην πρόοδό της.

Σε ένα δακρύβρεχτο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram νωρίς σήμερα, η Τατιάνα λέει : «Βλαντισλάβ, τι κάνεις; Πώς θα κοιτάξεις στα μάτια τους γονείς σου και τα παιδιά μας; Πώς μπόρεσες να φέρεις την κατάσταση σε τέτοιο παραλογισμό;».

Η υπόθεση παραπέμπει στη δεκαετία του 1990, όταν οι θανάσιμες εταιρικές μάχες ήταν σύνηθες φαινόμενο, καθώς τεράστιες εκτάσεις ιδιοκτησίας αναδιανεμήθηκαν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
 
Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Διεθνή / Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Η πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ στον Βλαντίμιρ Πούτιν για συνάντηση στην Αλάσκα προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, καθώς μια συμφωνία που θα ευνοεί τη Μόσχα μπορεί να αποδυναμώσει την Ουκρανία και τη δυτική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Διεθνή / Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Η έρευνα, που διήρκεσε δύο δεκαετίες και βασίστηκε σε στοιχεία από περισσότερες από 66.000 γυναίκες, καταγράφει σημαντικά υψηλότερα ποσοστά καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού σε όσες είχαν εμπειρία stalking
LIFO NEWSROOM
Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Διεθνή / Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Αντιδράσεις από τη δήμαρχο της πόλης για την απόφαση Τραμπ να αναλάβει τον έλεγχο της αστυνομίας και να στείλει τον στρατό στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, υπό το πρόσχημα της εγκληματικότητας
LIFO NEWSROOM
Στο Άνκορατζ της Αλάσκα το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία - Γιατί υποβαθμίζει τις προσδοκίες ο Λευκός Οίκος

Διεθνή / Στο Άνκορατζ της Αλάσκα το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία - Γιατί υποβαθμίζει τις προσδοκίες ο Λευκός Οίκος

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν κατ' ιδίαν - Στόχος είναι να κατανοήσουμε πώς θα μπορούσε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος Τραμπ
LIFO NEWSROOM