Ο Άγιος Βασίλης της Ιερουσαλήμ δεν έχει ταράνδους, αλλά καμήλα

Ο Άγιος Βασίλης της Ιερουσαλήμ που καβαλάει καμήλα Facebook Twitter
0

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ο Issa Anis Kassisieh φοράει κόκκινη στολή, μαύρες μπότες και μεταμφιέζεται με πυκνή λευκή γενειάδα. Ανεβαίνει σε μια καμήλα στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ και διέρχεται τους δρόμους της Παλιάς Πόλης.

Ο 44χρονος πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που έπαιξε στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν παραλείπει αυτήν την συνήθεια κάθε Δεκέμβριο εδώ και 16 χρόνια, και γίνεται ο «Άγιος Βασίλης της Ιερουσαλήμ».

Ο Kassisieh δήλωσε στο ACI MENA, ότι ενώ ο Άγιος Βασίλης είναι μια επινοημένη από την Δύση φιγούρα, το κίνητρό του όταν ντύνεται έτσι είναι να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι τα Χριστούγεννα ο ίδιος και πολλοί άλλοι Χριστιανοί γιορτάζουν ένα γεγονός, που έλαβε χώρα στη Μέση Ανατολή, τη γέννηση του Χριστού.

Η οικογένεια αυτού του «Άγιου Βασίλη της Μέσης Ανατολής» ζει στην Ιερουσαλήμ εδώ και σχεδόν 900 χρόνια. Για τον Kassisieh, το να είναι ο Άγιος Βασίλης της Ιερουσαλήμ είναι ένας τρόπος να υπενθυμίζει επίσης στους ανθρώπους την ιστορία των 2.000 και πλέον ετών της χριστιανικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή.

Έχει επίσης συνεργαστεί με το Υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ για την κινηματογράφηση βίντεο με τον Άγιο Βασίλη της Ιερουσαλήμ να στέλνει χριστουγεννιάτικους χαιρετισμούς από σημαντικούς χριστιανικούς θρησκευτικούς χώρους στο Ισραήλ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM