ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Novartis: H Τουλουπάκη αρνείται τα δώσει τα έγγραφα στην Βουλή χωρίς άδεια από το FBI

Novartis: H Τουλουπάκη αρνείται τα δώσει τα έγγραφα στην Βουλή χωρίς άδεια από το FBI Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
0

Αρνητική απάντηση δίνει η Ελένη Τουλουπάκη, στην προανακριτική επιτροπή που ζήτησε την αποστολή στην Βουλή, απόρρητων εγγράφων του FBI, που περιλαμβάνονται στον φάκελο της εισαγγελίας για την υπόθεση της Novartis.

Με επιστολή της στο αίτημα της επιτροπής, η εισαγγελέας απαντά σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αν η ίδια η επιτροπή δεν εξασφαλίσει άδεια από το FBI , η εισαγγελία Διαφθοράς δεν θα διαβιβάσει το επίμαχο υλικό στην Βουλή. Στην απάντηση της κ. Τουλουπάκη, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο, αναφέρεται ότι Αμερικανικό Γραφείο Ερευνών περιλαμβάνει στα επίμαχα έγγραφα ρήτρα, η οποία ορίζει ότι οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτά είναι για σκοπούς πληροφοριακούς και καθοδηγητικούς της έρευνας.

Όπως φέρεται να αναφέρει η εισαγγελέας Διαφθοράς, τα έγγραφα της αμερικανικής αρχής τονίζουν ότι «οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν έγγραφο δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία και δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν σε οποιαδήποτε υπηρεσία του κράτους σας ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, χωρίς την προηγούμενη άδεια των κεντρικών γραφείων του ομοσπονδιακού γραφείου ερευνών». Παράλληλα η κ. Τουλουπάκη επικαλείται στην επιστολή της την σύμβαση δικαστικής συνδρομής με τις ΗΠΑ του έτους 2009, στην οποία περιέχονται περιορισμοί στην παροχή αποδεικτικών στοιχείων χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ.

Η εισαγγελέας φέρεται να χαρακτηρίζει «ανεπίτρεπτη» την αποστολή στην Βουλή των επίμαχων εγγράφων χωρίς την άδεια της αρμόδιας αμερικανικής αρχής, ενώ επισημαίνει ότι αν ικανοποιηθεί το επίμαχο αίτημα της προανακριτικής επιτροπής τότε είναι σχεδόν βέβαιη η αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευομένων μαρτύρων που έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ, γεγονός που κατά την κ. Τουλουπάκη εγκυμονεί κινδύνους για την χώρα μας αν αναζητηθούν ευθύνες σε διεθνές επίπεδο για την αποκάλυψη και διαρροή στοιχείων προστατευόμενων μαρτύρων σε μεγάλη έρευνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΒΕΑΤΡΙΚΗ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Εκτός Royal Ascot οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία εξαιτίας της σχέσης των γονιών τους με τον Έπσταϊν

Οι δύο πριγκίπισσες φέρεται να έχουν ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να παραστούν στον φετινό ετήσιο αγώνα ιπποδρομίας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε νομικές συνέπειες αν δημοσιεύσετε βίντεο από επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν για ζωντανές μεταδόσεις και για δημοσίευση βίντεο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM