Νότια Αφρική: Ένοπλη επίθεση σε εκκλησία - Πέντε νεκροί και δεκάδες συλλήψεις

Νότια Αφρική: Ένοπλη επίθεση σε εκκλησία - Πέντε νεκροί και δεκάδες συλλήψεις Facebook Twitter
0

Πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μετά από επίθεση σε εκκλησία στη Νότια Αφρική, εν μέσω διαμάχης για την οικονομική διαχείριση.

Η αστυνομία είπε πως διασώθηκαν άντρες, γυναίκες και παιδιά από μια «κατάσταση ομηρείας» στα προάστια του Γιοχάνεσμπουργκ, το πρωί του Σαββάτου. 

Για την επίθεση έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 40 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν επίσης δεκάδες όπλα. 

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως οι άντρες που όρμηξαν μέσα στην εκκλησία International Pentecostal Holiness Church ανήκαν σε ομάδα αποστατών.

Νότια Αφρική: Ένοπλη επίθεση σε εκκλησία - Πέντε νεκροί και δεκάδες συλλήψεις Facebook Twitter

Η διαχείριση της εκκλησία φέρεται να είναι αντικείμενο έντονης διαμάχης από τότε που πέθανε ο πρώην αρχηγός της το 2016. Η αστυνομία είχε κληθεί και παλαιότερα στο σημείο σχετικά με ένα περιστατικό πυροβολισμώς μεταξύ μελών το 2018. 

Την προηγούμενη χρονιά, τα οικονομικά της εκκλησίας είχαν βρεθεί στο προσκήνιο, εν μέσω ισχυρισμών πως περίπου 110 εκατομμύρια ραντ (περίπου 5.7 εκατ. ευρώ) είχαν εξαφανιστεί.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, Brigadier Vish Naidoo, οι δράστες είπαν σε όσους βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία πως είχαν έρθει για να «αναλάβουν την υπόθεση».

Όπως εξήγησε, τέσσερις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί από πυροβολισμούς και καμμένοι μέσα σε αυτοκίνητα, ενώ ένας φύλακας, που πιστεύεται πως ευθύνεται για το περιστατικό, πέθανε επίσης από πυροβολισμούς. 

Πέντε τουφέκια, 16 πυροβόλα όπλα και 13 πιστόλια, μαζί με άλλα όπλα, βρέθηκαν στην εκκλησία, που οι αρχές διερευνούν για περισσότερα στοιχεία.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι μέλη της αστυνομίας, της νοτιοαφρικανικής Εθνικής Δύναμης Άμυνας και του τμήματος αστυνομίας του μετρό του Γιοχάνεσμπουργκ.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM