Νόμπελ Φυσικής 2024: Στους John Hopfield και Geoffrey Hinton – Για τα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα

Νόμπελ Φυσικής 2024: Στους John Hopfield και Geoffrey Hinton – Για τα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα Facebook Twitter
0

Η Σουηδική Ακαδημία Επιστημών απένειμε το Νόμπελ Φυσικής 2024 στους John J. Hopfield και Geoffrey E. Hinton, αναγνωρίζοντας τις «θεμελιώδεις ανακαλύψεις και εφευρέσεις που επέτρεψαν τη μηχανική μάθηση μέσω τεχνητών νευρωνικών δικτύων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ακαδημίας, τα επιτεύγματα των δύο επιστημόνων αποτελούν βασικούς πυλώνες της φυσικής επιστήμης, ανοίγοντας νέους δρόμους στη χρήση των υπολογιστών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. «Μας προσέφεραν έναν νέο τρόπο σκέψης και δράσης, προσφέροντας στην ανθρωπότητα ισχυρά εργαλεία για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η μηχανική μάθηση με τη χρήση τεχνητών νευρωνικών δικτύων έχει ήδη αρχίσει να επαναστατικοποιεί πολλούς τομείς, όπως η επιστήμη, η μηχανική και η καθημερινή ζωή. Το μέλλον αυτής της τεχνολογίας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, εξαρτάται από το πώς οι άνθρωποι θα επιλέξουν να την αξιοποιήσουν, καθώς τα εργαλεία αυτά έχουν ήδη ενσωματωθεί σε πολλές πτυχές της ζωής μας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM