Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Φλόριντα - Δύο νεκροί και επτά τραυματίες

Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Φλόριντα - Δύο νεκροί και επτά τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε σήμερα στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στην πολιτεία της Φλόριντα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί μετά από πυροβολισμούς σε μπαρ στο Ντόραλ της Φλόριντα. Εκτός από τους δύο νεκρούς, από τα πυρά τραυματίστηκαν και έξι άτομα, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Όλα ξεκίνησαν μετά από διαπληκτισμό θαμώνων του μπαρ. Οι πυροβολισμοί συγκεκριμένα ξεκίνησαν, όταν ένας από τους θαμώνες έβγαλε όπλο, πυροβολώντας έναν φύλακα, ο οποίος ανταπέδωσε τα πυρά. Οι έξι από τους ανθρώπους που δέχθηκαν τους πυροβολισμούς ήταν εξίσου θαμώνες. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ καταγράφουν το υψηλότερο επίπεδο ανθρωποκτονιών από όπλα μεταξύ των χωρών με τα υψηλότερα εισοδήματα και πληθυσμούς άνω των 10 εκατομμυρίων, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα, ενδεικτικό της σοβαρότητας του ζητήματος της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ είναι το γεγονός πως μόνο το 2023, παιδιά πυροβόλησαν και σκότωσαν 153 ανθρώπους. Συγκεκριμένα η προηγούμενη χρονιά, ήταν αυτή με τα περισσότερα περιστατικά ακούσιων πυροβολισμών από παιδιά κάτω των 18 ετών που έχει καταγράψει το Everytown από τότε που άρχισε να τα παρακολουθεί.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM