Νέα σύνοδος κορυφής Κιμ-Μουν τον Σεπτέμβριο στην Πιονγιάνγκ

Νέα σύνοδος κορυφής Κιμ-Μουν τον Σεπτέμβριο στην Πιονγιάνγκ Facebook Twitter
EPA
0

Η Νότια και η Βόρεια Κορέα συμφώνησαν σήμερα να πραγματοποιηθεί μια τρίτη συνάντηση κορυφής μεταξύ του Νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στην Πιονγκγιάνγκ τον Σεπτέμβριο.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε ύστερα από συνομιλίες υψηλού επιπέδου στο βορειοκορεατικό κτίριο Τονγκιλγκάκ στο συνοριακό χωριό Πανμουντζόμ.


Η κοινή δήλωση, που εκδόθηκε μετά τις συνομιλίες, ανέφερε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση κορυφής Μουν-Κιμ στην Πιονγκγιάνγκ πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ρι Σον Γκουόν, πρόεδρος της Επιτροπής για την Ειρηνική Επανένωση της Πατρίδας και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες ότι έχουν ήδη συμφωνηθεί οι λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα, ενώ ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των συνομιλιών, δήλωσε ότι ο διάλογος προχώρησε καλά.

Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησαν εικασίες ότι οι δύο χώρες έχουν ήδη συμφωνήσει για την ημερομηνία και τον τόπο της τρίτης συνάντησης Μουν-Κιμ.

Ωστόσο, μια επίσκεψη του Μουν στην Πιονγκγιάνγκ γύρω στις 9 Σεπτεμβρίου μπορεί να αποδειχθεί προβληματική καθώς η συγκεκριμένη ημερομηνία αποτελεί Εθνική Γιορτή και εορτάζεται η 70ή επέτειος από την ίδρυση του κράτους της Βόρειας Κορέας.

Ο προεδρικός Γαλάζιος Οίκος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί στα μέσα ή τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Διεθνή / Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το πεδίο περιέχει δέκα από τα δεκαεπτά γνωστά στοιχεία σπάνιων γαιών, υλικά ζωτικής σημασίας για την αμυντική βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  και τη διαστημική τεχνολογία
LIFO NEWSROOM
Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Διεθνή / Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κλιμακώνει τις επιχειρήσεις κατά της κλοπής κινητών, αποκαλύπτοντας παγκόσμια εγκληματικά δίκτυα που χρησιμοποιούν e-bikes και καταστήματα μεταχειρισμένων τηλεφώνων για να εξάγουν χιλιάδες κλεμμένα iPhone στο εξωτερικό
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Διεθνή / Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Ο Εμανουέλ Μακρόν «παγώνει» την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση συντάξεων για να στηρίξει τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί, προσπαθώντας να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησης και την πολιτική κρίση στη Γαλλία πριν τις εκλογές του 2027
LIFO NEWSROOM