Νέα ένταση στην Κορέα: "Αγνωστο πύραυλο" εκτόξευσε το βορειοκορεατικό καθεστώς

Νέα ένταση στην Κορέα: "Αγνωστο πύραυλο" εκτόξευσε το βορειοκορεατικό καθεστώς Facebook Twitter
1

H Nότια Κορέα μόλις ανακοίνωσε ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας εκτόξευσε «άγνωστο βλήμα», το οποίο σύμφωνα με το στρατό της Σεούλ, κατέπεσε στα ύδατα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Βόρειας Κορέας. Κατά την ίδια ανακοίνωση, το βλήμα εκτοξεύτηκε από την Pukchang στη νότια επαρχία Pyongan και πέταξε για περίπου 310 μίλια, πριν πέσει στη θάλασσα. Στην Pukchang βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο, βόρεια της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πάντως ότι η εκτίμηση είναι ότι δεν πρόκειται για διηπειρωτικό πύραυλο.

Ο νέος Πρόεδρος της Νότιας Κορέας συγκάλεσε σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας να συζητήσει το γεγονός, ενώ ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι το βλήμα είχε «μικρότερη εμβέλεια από αυτά στις τρεις πιο πρόσφατες δοκιμές της Βόρειας Κορέας».

Η Ιαπωνία εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της προς την Βόρεια Κορέα για την πυραυλική δοκιμή και όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα, το Τόκιο δεν θα ανεχτεί τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις από την Βόρεια Κορέα.

 

Ο ίδιος είπε ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από την δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας με κατεύθυνση την Θάλασσα της Ιαπωνίας και πιθανόν να προσγειώθηκε εκτός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας χωρίς να προκαλέσει καταστροφές σε πλοία και αεροπλάνα.

Η εκτόξευση έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του καθεστώτος ότι οι ΗΠΑ είναι εντός της εμβέλειας των όπλων της και ότι «διαθέτει όλα τα ισχυρά μέσα» για να προχωρήσει σε αντίποινα, αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν τη Β. Κορέα.

Πηγή: Skynews

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

Διεθνή / Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

«Υπάρχουν υποψίες ότι απευθύνθηκαν σε ατελιέ και κατασκευαστές που απασχολούσαν εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονταν ανεπαρκώς και περισσότερες ώρες από το μέγιστο νόμιμο όριο» σύμφωνα με την αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας
LIFO NEWSROOM
Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Διεθνή / Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Η «ομιλία του βασιλιά» σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, μετά τις εκλογές της 4ης Ιουλίου - Η νέα κυβέρνηση θα βασίζεται στις αρχές της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών για όλους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ