«Να σκοτώσω τον Τζο Μπάιντεν;»: Πάνοπλος 19χρονος έψαχνε να βρει το σπίτι του - Τι ερευνά το FBI

«Να σκοτώσω τον Τζο Μπάιντεν;»: Πάνοπλος 19χρονος έψαχνε να βρει το σπίτι του - Τι ερευνά το FBI Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ένας «πάνοπλος» 19χρονος δεν αποκλείεται να σχεδίαζε την δολοφονία του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ. 

Ο Alexander Hillel Treisman συνελήφθη τον Μάιο, όταν οι υπάλληλοι μιας τράπεζας στο Κανάπολις της Βόρειας Καρολίνα, ενημέρωσαν την αστυνομία για το παρατημένο του λευκό βαν σε ένα πάρκινγκ. Οι αστυνομικοί που άνοιξαν το όχημα βρήκαν μέσα μία μεγάλη συλλογή από όπλα και εκρηκτικά υλικά και, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, ο νέος άνδρας είχε σκοπίμως ταξιδέψει σε απόσταση μικρότερη των 4 μιλίων από το σπίτι του υποψήφιου προέδρου.

«Πρέπει να σκοτώσω τον Τζο Μπάιντεν;» είχε αναρωτηθεί δημοσίως τον Απρίλιο στα social media. Στο οπλοστάσιο του 19χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα AR-15, ένα δοχείο με εκρηκτικά υλικά και κουτιά με σφαίρες. Σύμφωνα με τα ABC και USAtoday που επικαλούνται δικαστικά έγγραφα, εκτός από αναρίθμητα όπλα, βρέθηκαν 509.000 δολάρια και σκίτσα από σβάστικες και αεροπλάνα που έπεφταν σε κτήρια

Η αστυνομία και το FBI είχαν ξεκινήσει αμέσως έρευνα και γρήγορα διαπίστωσαν πως ο Treisman «ενδιαφερόταν ιδιαιτέρως» για μαζικές σφαγές με όπλα και τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ταξίδευε στις ΗΠΑ αγοράζοντας όπλα από διάφορες πολιτείες. Στις ηλεκτρονικές συσκευές του νέου άνδρα, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν πως τον Απρίλιο είχε αναρτήσει ένα meme με λεζάντα «Πρέπει να σκοτώσω τον Τζο Μπάιντεν» και στη συνέχεια είχε προσπαθήσει να βρει μέσω Διαδικτύου την διεύθυνση του Μπάιντεν, τους νόμους της Πολιτείας για την οπλοφορία και την οπλοκατοχή και κιάλια νυκτός. 

Σύμφωνα με τους επιθεωρητές, ο 19χρονος είχε ταξιδέψει σε ένα ταχυφαγείο Wendy's σε απόσταση μόλις τεσσάρων μιλίων από το σπίτι του Μπάιντεν, γράφοντας σε μία λίστα «Εκτέλεση». Το FBI ανακάλυψε 1.248 βίντεο και 6.721 φωτογραφίες παιδικής φωτογραφίας, και άλλα 637 βίντεο με σαδιστικό περιεχόμενο σε βάρος ανηλίκων. 

Η αστυνομία του Κανάπολις συνέλαβε τον Treisman στις 28 Μαΐου. Την επόμενη ημέρα, η μητέρα του Κίμπερλι τον είχε καλέσει προτείνοντάς του να αποφύγει να βγει με εγγύηση. 

Ο Treisman έχει λευκό ποινικό μητρώο και ο συνήγορός του υποστήριξε στο FBI πως ο πελάτης του είχε διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ σε ηλικία 12 ετών, αν και ο ίδιος είχε αρνηθεί ότι έχει οποιοδήποτε πρόβλημα στην πρώτη κατάθεσή του. 

Προς το παρόν δεν είναι σαφές γιατί δεν έχουν απαγγελθεί επιπλέον κατηγορίες στον Treisman πλην αυτών για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. 

Με πληροφορίες από ABC News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ