Μπλερ: Θα επικρατήσει χάος αν εκλεγεί ο Τραμπ

Μπλερ: Θα επικρατήσει χάος αν εκλεγεί ο Τραμπ Facebook Twitter
1

O πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ εκτίμησε σήμερα ότι θα επικρατήσει χάος εάν οι ΗΠΑ εκλέξουν έναν πρόεδρο που τάσσεται υπέρ του απομονωτισμού (σ.σ. φωτογραφίζοντας τον Τραμπ), ενώ παρομοίασε την απόσυρση της Αμερικής από τη διεθνή σκηνή ως έναν αγώνα ποδοσφαίρου χωρίς διαιτητή.

Ερωτηθείς σχετικά με τι είδους συμβουλή θα έδινε στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τράμπ για να στεφθεί νικητής στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου, ο Τόνι Μπλερ σχεδόν αποκάλεσε τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο υπέρμαχο του απομονωτισμού.

Την ίδια ώρα, εξήρε την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον και υποστήριξε ότι η παγκόσμια κοινότητα χρειάζεται τις ηγετικές ικανότητες των ΗΠΑ και τις δημοκρατικές τους αξίες.

«Εάν απομακρυνθείς από τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στον κόσμο, όταν αυτές οι αξίες υπονομεύονται, δεν εκπληρώνεις το πεπρωμένο σου ως χώρα» επισήμανε ο Μπλερ απαντώντας σε ένα ερώτημα που του τέθηκε σε εκδήλωση του Reuters Newsmaker. Και πρόσθεσε: «Σας έχει δοθεί αυτό το πεπρωμένο ως χώρα. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό σήμερα».

«Όπως ένας διαιτητής ποδοσφαίρου», είπε ο Μπλερ, «οι ΗΠΑ συνεχώς βρίσκονται στο στόχαστρο επικρίσεων από οπαδούς που διατείνονται ότι η Αμερική επιδεικνύει μεροληψία σε βάρος τους».

«Αλλά μπορείτε να φανταστείτε τον ποδοσφαιρικό αγώνα όπου ο διαιτητής αποφασίζει να αποσυρθεί στα αποδυτήρια; Τα πρώτα λεπτά, όλοι θα λένε "είναι φοβερά".Έπειτα από κάποιο διάστημα, έρχεται το χάος» υπογράμμισε ο Μπλερ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας επίσης σημείωσε ότι όπως πολλοί άλλοι ηγέτες, εκείνος όταν ανέλαβε καθήκοντα ήταν προσηλωμένος στην εσωτερική ατζέντα, σύντομα όμως στράφηκε στην διευθέτηση επειγουσών εξωτερικών υποθέσεων.

«Αντί να πω οτιδήποτε για τον κ. Τραμπ, θα πω αυτό για την Χίλαρι Κλίντον. Είναι ένα πρόσωπο που κατά την άποψή μου θα εμπιστευόμουν προσωπικά απόλυτα» τόνισε.

«Θεωρώ ότι είναι κάποια που διαθέτει τεράστια σοφία, κοινή λογική και ακεραιότητα», κατέληξηε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Διεθνή / Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Ο Aaron Betsky, επιφανής καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Virginia Tech και πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτονικής στο Taliesin από το 2017 έως το 2019, επιτίθεται μετωπικά στο γραφείο που ανέλαβε τη διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μαζί με τον άνδρα της Κλίντον δεν βομβαρδίσατε τη Γιουγκοσλαβία; Είναι τουλάχιστον λυπηρό για έναν άνθρωπο που μακέλεψε 2 λαούς,( Γιουγκοσλαβία και Ιράκ), να έχει άποψη για τις αμερικάνικες εκλογές.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ