«Μπερδεμένη» επιλογή: Ο Ομπάμα δεν στέλνει επίσημη αντιπροσωπεία στην κηδεία του Κάστρο αλλά στέλνει αξιωματούχους

«Μπερδεμένη» επιλογή: Ο Ομπάμα δεν στέλνει επίσημη αντιπροσωπεία στην κηδεία του Κάστρο αλλά στέλνει αξιωματούχους Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν θα στείλει επίσημη αντιπροσωπεία στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

 

"Ο πρόεδρος αποφάσισε να μην στείλει προεδρική αντιπροσωπεία", είπε ο Τζος Έρνεστ, διευκρινίζοντας όμως ότι θα δώσουν το παρών στην Αβάνα ο σύμβουλος του Ομπάμα Μπεν Ρόουντς και ο διπλωμάτης Τζέφρι Ντελαουρέντις.

 

Ο Ρόουντς ήταν στην πρώτη γραμμή των μυστικών διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στη μερική αποκατάσταση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κούβα ενώ ο Ντελαουρέντις είναι επικεφαλής της νέας διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ουάσινγκτον στην Αβάνα.

 

Όταν ρωτήθηκε για αυτήν την "μπερδεμένη" επιλογή –οι δύο αξιωματούχοι θα εκπροσωπήσουν τις ΗΠΑ αλλά δεν πρόκειται για "προεδρική αντιπροσωπεία" με την αυστηρή έννοια του όρου– ο Έρνεστ αναφέρθηκε στις "περίπλοκες" σχέσεις των δύο χωρών και ιδίως τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κούβα.

 

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει από την Δευτέρα ότι ούτε ο πρόεδρος Ομπάμα ούτε ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πήγαιναν στην Κούβα για την κηδεία του πατέρα της κουβανικής επανάστασης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Διεθνή / Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Η Κέιτ Μίντλετον εντυπωσίασε με σακάκι Christian Dior και σκουλαρίκια που ανήκαν στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, τιμώντας τη γαλλοβρετανική φιλία και την παράδοση του οίκου
LIFO NEWSROOM
Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτή η ανησυχία της Ουάσινγκτον(και της κάθε Ουάσινγκτον) με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κούβα...Οι τύποι βασανίζουν ανθρώπους στα Γκουαντάναμο και στα Αμπου Γκράιμπ,βομβαρδίζουν χώρες,αφήνουν τους πολίτες τους να σφάζονται μεταξύ τους με τα γκάνια νυχθημερόν,να πεθαίνουν από τοξικοεξαρτήσεις,εχουν αφαιμάξει την μισή υφήλιο κ.λπ. και χρησιμοποιούν ως Δούρειο Ίππο για να χωθούν και με τα μπούνια στην Κούβα κάποια ασαφώς ορισμένα "ανθρώπινα δικαιώματα"."Μοίρασαν δώρα οι οχτροί,και μεις γελούσαμε σαν τα παιδιά"