Το Μπαλί δεν θα υποδεχθεί ξένους τουρίστες ως τα τέλη του 2020- Λόγω κορωνοϊού

Το Μπαλί δεν θα υποδεχθεί ξένους τουρίστες ως τα τέλη του 2020- Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Το Μπαλί αποφάσισε να μην υποδεχθεί τουρίστες για το υπόλοιπο της χρονιάς, λόγω των ανησυχιών για τον κορωνοϊό.

Oι αρχές του Μπαλί- που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό- σχεδίαζαν αρχικά ότι θα επιτρέψουν την επιστροφή των ξένων επισκεπτών από τον Σεπτέμβριο. Το πλάνο αυτό όμως εγκαταλείφθηκε τελικά, εξαιτίας της ανησυχίας που προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδονησία.

«Η κατάσταση στην Ινδονησία δεν ευνοεί μια επιστροφή των ξένων τουριστών στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Μπαλί», δήλωσε ο κυβερνήτης του νησιού, Γουάιαν Κόστερ, σύμφωνα με το BBC. Δεν διευκρίνισε πότε το Μπαλί θα ανοίξει ξανά για τους ξένους επισκέπτες, αλλά ανέφερε ότι η Ινδονησία δεν θα υποδεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό «μέχρι τα τέλη του 2020».

Το άνοιγμα πρέπει να γίνει με σύνεση και προσεκτική προετοιμασία, τόνισε ο κυβερνήτης, γιατί μια αποτυχία μπορεί να πλήξει την ανάκαμψη αλλά και τη φήμη του νησιού. Στο Μπαλί έως τη Δευτέρα είχαν καταγραφεί 4.576 κρούσματα κορωνοϊού και 52 θάνατοι. Σε όλη την Ινδονησία οι μολύνσεις ανέρχονται σε 155.000 και οι θάνατοι σε 6.579, ο υψηλότερος αριθμός νεκρών στη νοτιοανατολική Ασία.

Η απόφαση να μην ανοίξουν τα σύνορα για τους ξένους επισκέπτες αναζωπύρωσε τους φόβους για τον αντίκτυπο που θα έχει η πανδημία στην οικονομία του νησιού που εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισμό. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια ξένοι επισκέπτονται το Μπαλί.

Στα τέλη Ιουλίου οι αρχές του νησιού επέτρεψαν ξανά τις επισκέψεις σε παραλίες, ναούς και άλλα δημοφιλή αξιοθέατα, για τους εγχώριους επισκέπτες, ελπίζοντας ότι αυτό θα αποτελέσει μια τονωτική ένεση για τον τουρισμό. Όμως, ξενοδοχεία και εστιατόρια πασχίζουν να επιβιώσουν. Πολλοί από τους εργαζόμενους στα θέρετρα επιστρέφουν πλέον στα χωριά τους, αναζητώντας εναλλακτική πηγή εισοδήματος.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ