Μίτσκοσκι: Η Ελλάδα έχει τύψεις συνείδησης για το «μακεδονικό ζήτημα»

Μίτσκοσκι: Η Ελλάδα έχει τύψεις συνείδησης για το «μακεδονικό ζήτημα» Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

«Ίσως έχουν τύψεις συνείδησης (για το μακεδονικό ζήτημα), άρα το υποσυνείδητο λειτουργεί, ο Φρόιντ είναι περίεργο πράγμα. Αλλά δεν θα μπω σε μια τέτοια συζήτηση» δήλωσε σήμερα από τα Σκόπια ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Κρίστιαν Μίτσκοσκι, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της επίσημης Αθήνας για τα όσα αυτός υποστήριξε περί «ανεπίλυτου μακεδονικού ζητήματος».

Τόνισε ότι το "μακεδονικό ζήτημα" δεν θα κλείσει μέχρις ότου δεν εκπληρωθούν οι βασικοί και στρατηγικοί στόχοι της χώρας του, που είναι να γίνει αυτή πλήρης μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεύτερον, γνωρίζετε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει εκδώσει μια πληθώρα αποφάσεων που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα της μακεδονικής κοινότητας στον ανατολικό γείτονά μας (σ.σ. Βουλγαρία), τα οποία δεν γίνονται σεβαστά.

Μιλάμε για τον 21ο αιώνα, μιλάμε για ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα της μακεδονικής κοινότητας. Και αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Βλέπετε ότι στον 21ο αιώνα η μακεδονική ταυτότητα εξακολουθεί να αμφισβητείται. Θα ήταν ανεύθυνο, επιπόλαιο και προδοτικό εκ μέρους μου να πω ότι το μακεδονικό ζήτημα έχει κλείσει. Δεν έχει κλείσει και θα παλεύω για το μακεδονικό ζήτημα όσο είμαι πρωθυπουργός της μακεδονικής κυβέρνησης, διότι αυτό αναμένουν οι πολίτες από τον άνθρωπο που ηγείται της μακεδονικής κυβέρνησης» ανέφερε ακόμη ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

«Γνωρίζω ότι στο παρελθόν υπήρξαν άνθρωποι που ηγήθηκαν της μακεδονικής κυβέρνησης, για τους οποίους το μακεδονικό ζήτημα δεν ήταν καν ανάμεσα στις δέκα πρώτες προτεραιότητές τους, αλλά θα σας παρακαλούσα να συνηθίσετε σε μια κυβέρνηση στην οποία η πρώτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι το μακεδονικό ζήτημα» προσέθεσε ο Κρίστιαν Μίτσκοσκι.

    

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM