Μήνυμα του Ισραήλ στη Χαμάς η δολοφονία των γιων του Χανίγε, λέει Παλαιστίνιος δημοσιογράφος

Μήνυμα του Ισραήλ στη Χαμάς η δολοφονία των γιων του Χανίγε, λέει Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε / EPA
0

«Οι Ισραηλινοί θέλουν να στείλουν μήνυμα στη Χαμάς», γράφει ο Γιόσι Γκουλ, δημοσιογράφος στη Γάζα, ο οποίος μίλησε στο Al Jazeera για το ισραηλινό χτύπημα που σκότωσε τουλάχιστον έξι μέλη της οικογένειας του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε.

Ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος είπε ότι μάρτυρες στον καταυλισμό στην παραλία της Γάζας περιέγραψαν μια ισραηλινή επίθεση που είχε στόχο το αυτοκίνητο που μετέφερε τους γιους και τα εγγόνια του Ισμαήλ Χανίγε, ενώ προσέθεσε ότι πήγαιναν να επισκεφτούν ένα μέλος της οικογένειάς τους, με στόχο να γιορτάσουν τη γιορτή της λήξης του Ραμαζανιού.

Όταν ο Γκουλ, έφτασε στο σημείο της επίθεσης, λέει ότι είδε πολλά πτώματα, παραμορφωμένα και ένα άτομο να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Είπε ότι ο ισραηλινός στρατός είχε προηγουμένως βάλει στο στόχαστρο ξαδέρφια και ανιψιούς του Χανίγε, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που είχαν βάλει στόχο τα παιδιά του.

«Φαίνεται ότι οι Ισραηλινοί θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στον Ισμαήλ [Χανίγε] και τη Χαμάς ότι οι Ισραηλινοί θα στοχοποιήσουν τις οικογένειες των ηγετών της Χαμάς στη βόρεια Γάζα και επίσης στη νότια Γάζα», είπε.

Η αδερφή του Ισμαήλ Χανίγε, Σαμπάχ Αμπντελ Σαλάμ Χανίγε, η οποία είναι παντρεμένη με Ισραηλινό υπήκοο και κατοικεί στην πόλη των Βεδουίνων Τελ Σεβά, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ως ύποπτη για ενθάρρυνση και υποκίνηση σε τρομοκρατία.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM