Microsoft: Αντιμέτωπη με βαρύ πρόστιμο από την Κομισιόν λόγω Teams

Microsoft: Αντιμέτωπη με βαρύ πρόστιμο από την Κομισιόν λόγω Teams Facebook Twitter
0

Οι Βρυξέλλες κατηγόρησαν τη Microsoft  για κατάχρηση της δύναμής της στην αγορά με την ενσωμάτωση της εφαρμογής τηλεδιάσκεψης Teams σε άλλο επιχειρηματικό λογισμικό της.

Συγκεκριμένα η εφαρμογή Teams συνδυάστηκε με τη σουίτα Office και αυτό αποτέλεσε την αιτία για την πρώτη αντιμονοπωλιακή κατηγορία κατά του τεχνολογικού κολοσσού τα τελευταία δέκα χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέδωσε την Τρίτη ένα κατηγορητήριο που περιγράφει τις ανησυχίες ότι η Microsoft έδωσε στην εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Teams ένα «αδικαιολόγητο πλεονέκτημα», βλάπτοντας ανταγωνιστές όπως η Slack και η Zoom

«Η Microsoft παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ συνδέοντας το προϊόν επικοινωνίας και συνεργασίας Teams με τις δημοφιλείς εφαρμογές παραγωγικότητας που περιλαμβάνονται στις σουίτες για επιχειρήσεις Office 365 και Microsoft 365», ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της. «Η Επιτροπή διαπιστώνει προκαταρκτικά ότι οι αλλαγές αυτές δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της και ότι απαιτούνται περισσότερες αλλαγές στη συμπεριφορά της Microsoft για την αποκατάσταση του ανταγωνισμού» σημείωσε η Κομισιόν, αναφερόμενη στην «αποσύνδεση του Teams από το Office που ανακοίνωσε η Microsoft τους τελευταίους μήνες».

Αντιδρώντας στις νέες κατηγορίες, ο Μπραντ Σμιθ, πρόεδρος της Microsoft, δήλωσε: «Έχοντας αποσυνδέσει το Teams και έχοντας κάνει τα πρώτα βήματα διαλειτουργικότητας, θα εργαστούμε για να βρούμε λύσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε τις υπόλοιπες ανησυχίες της Επιτροπής». Οι Βρυξέλλες δήλωσαν ότι οι νέες κατηγορίες δεν «προδικάζουν την έκβαση» της έρευνας. Η Microsoft επιδιώκει να διευθετήσει την υπόθεση για να αποφύγει τις επίσημες κατηγορίες ότι παραβιάζει το νόμο και ένα πιθανό βαρύ πρόστιμο που μπορεί να φτάσει έως και το 10% των ετήσιων παγκόσμιων εσόδων της.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η Microsoft αντιμετωπίζει αυξημένο έλεγχο των δραστηριοτήτων της. Οι ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν την εταιρεία για τη συνεργασία της με την OpenAI ύψους 13 δισ. δολαρίων.  Επίσης η Microsoft βρίσκεται αντιμέτωπη με μια καταγγελία σχετικά με αυτό που ορισμένοι ανταγωνιστές υποστηρίζουν ότι είναι αθέμιτες συμφωνίες αδειοδότησης για το cloud computing.

Οι Βρυξέλλες εξετάζουν και άλλες εταιρείες μεγάλης τεχνολογίας. Τη Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ, κατηγόρησε την Apple ότι καταπνίγει τον ανταγωνισμό στο App Store της, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ απαγγέλλουν κατηγορίες κατά ενός ομίλου Big Tech βάσει των νέων ψηφιακών κανόνων.

Με πληροφορίες από The Financial Times


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM