Μια 15χρονη είχε απαχθεί, ζητούσε βοήθεια, αλλά δολοφονήθηκε επειδή η αστυνομία στη Ρουμανία άργησε να αντιδράσει

Μια 15χρονη είχε απαχθεί, ζητούσε βοήθεια, αλλά δολοφονήθηκε επειδή η αστυνομία στη Ρουμανία άργησε να αντιδράσει Facebook Twitter
H 15χρονη Αλεξάνδρα δολοφονήθηκε αν και κατάφερε αν καλεσει τρεις φορές της αστυνομία
0

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας καρατόμησε τον αρχηγό της αστυνομίας μετά τη δολοφονία μιας έφηβης, της οποίας οι επανειλημμένες κλήσεις έκτακτης ανάγκης αγνοήθηκαν για ώρες.

Η 15χρονη απήχθη την Τετάρτη, αλλά κατόρθωσε να κάνει τρεις κλήσεις και να δώσει στους αξιωματικούς λεπτομέρειες σχετικά με το πού κρατείται. Η οικογένειά της, λέει ότι οι αξιωματικοί δεν έλαβαν σοβαρά τις κλήσεις της, ενώ η αστυνομία υποστηρίζει ότι δυσκολεύονταν να την εντοπίσει. Το κορίτσι πέθανε από τα χέρια του απαγωγέα της, εκτιμούν οι αρχές. Η αστυνομία βρήκε τη σορό της και κοσμήματα που φορούσε, σε ένα σπίτι και ένας 65χρονος άνδρα κρατείται.

Η κοπέλα, η οποία αναφέρεται μόνο με το μικρό της όνομα, Αλεξάνδρα, απήχθη ενώ έκανε ωτοστόπ για να φτάσει στο σπίτι της στη νότια πόλη του Καράκαλ, λένε οι αστυνομικοί. Την Πέμπτη το πρωί κάλεσε την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης 112 τρεις φορές και είπε ότι είχε απαχθεί από οδηγό αυτοκινήτου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας - ο οποίος έχει πλέον απολυθεί - η Αλεξάνδρα φώναξε «έρχεται, έρχεται», πριν η κλήση σταματήσει απότομα. Οι αρχές λένε ότι αρχικά αγωνίστηκαν για να εντοπίσουν τη θέση από την οποία έγινε η κλήση. Προσδιόρισαν το σπίτι στο οποίο  πίστευαν ήταν η μικρή, αλλά αυτό έγινε την Παρασκευή μετά από αρκετές ώρες. Εντούτοις, η αστυνομία ζήτησε έπειτα ένα ένταλμα έρευνας - ακόμα κι αν δεν ήταν νομικά απαραίτητο - και περίμενε μέχρι το πρωί για να μπει στο σπίτι. Δεν έψαξαν καν το ακίνητο 19 ώρες μετά την τελική κλήση έκτακτης ανάγκης του κοριτσιού.

Η αστυνομία απέστειλε τα ανθρώπινα υπολείμματα για ανάλυση και υποψιάζεται ότι θα μπορούσαν να ανήκουν στην Αλεξάνδρα, καθώς και σε μια 18χρονη που εξαφανίστηκε τον Απρίλιο, σύμφωνα με αναφορές του Reuters. Ο υπουργός Εσωτερικών Νικολάι Μόγκα δήλωσε ότι ο επικεφαλής της αστυνομίας είχε καρατομηθεί επειδή απαιτούνταν να λάβει δράση άμεσα και δεν το έκανε.

«Ο λόγος για τον οποίο (οι αρχές) περίμεναν...πρέπει να αποσαφηνιστεί», δήλωσε ο προσωρινός γενικός εισαγγελέας Μπογκτάν Λίκου στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Antena3. «Ένα κορίτσι, το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα μπορούσε να σωθεί, πέθανε» πρόσθεσε.

Η υπόθεση προκάλεσε οργή και εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν αργά την Παρασκευή για να διαδηλώσουν έξω από το σπίτι του υπόπτου. Ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός της Ρουμανίας ζήτησαν να διερευνηθούν οι χειρισμοί της αστυνομίας και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM