Μετά από 10 χρόνια αναμονής το σπάνιο λουλούδι - πτώμα άνθισε στη Νέα Υόρκη

Μετά από 10 χρόνια αναμονής το σπάνιο λουλούδι - πτώμα άνθισε στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Το titanum Amorphophallus σε πλήρη άνθιση στη Νέα Υόρκη
2

Αυτό το παράξενο φυτό με την επιστημονική ονομασία titanum Amorphophallus είναι πιο γνωστό ως λουλούδι - πτώμα, και είναι ένας σπάνιος τροπικός γίγαντας που συναντά κανείς στη συλλογή που φιλοξενείται στους Βοτανικούς Κήπους της Νέας Υόρκης.

Μετά από 10 χρόνια αναμονής, το σπάνιο φυτό, ξεκίνησε προχθές τη διαδικασία άνθισής του και άρχισε να απελευθερώνει μια οσμή η οποία θυμίζει πολύ σάρκα σε αποσύνθεση.

"Καθημερινή προσεκτική περιποίηση και διατροφή οδήγησε στη σύντομη αλλά λαμπρή στιγμή στην οποία το τεράστιο λουλούδι θα αποκαλύψει το εντυπωσιακό κόκκινο εσωτερικό και θα αρχίσει να αφήνει την παράξενη μυρωδιά στην οποία οφείλει την ονομασία του." αναφέρει η ιστοσελίδα του New York Botanical Garden.

Ωστόσο αυτή η μυρωδιά που για εμάς είναι μάλλον αποκρουστική, είναι πολύ δελεαστική για τα έντομα τα οποία το λουλούδι χρειάζεται για την επικονίασή του. Το titanum Amorphophallus μπορεί να φτάσει σε ύψος τα τέσσερα μέτρα και πατρίδα του είναι η Ινδονησία, αλλά ελάχιστα δείγματα υπάρχουν σε βοτανικούς κήπους όλου του κόσμου. Το φαινόμενο είχε να συμβεί από το 1939 σε φυτό του είδους στους Βοτανικούς Κήπους της Νέας Υόρκης και το συγκεκριμένο λουλούδι ανθίζει μετά από δεκαετή παρουσία εκεί και πολύ φροντίδα, κάτι που το έκανε "σταρ¨για λίγες μέρες.

Το βοτανολογικό φαινόμενο έχει διάρκεια από 24 έως 36 ώρες και χιλιάδες άνθρωποι έχουν περάσει να το δουν από κοντά ενώ παράλληλα οι κήποι έχουν ακόμη ανοιχτό το κανάλι livestram για να το απολαύσει - χωρίς να το μυρίσει - οποίος θέλει.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια