Μέγκαν Μαρκλ: «Σεξιστικό» το άρθρο του Τζέρεμι Κλάρκσον που έγραφε ότι τη μισεί

Μέγκαν Μαρκλ: «Σεξιστικό» το άρθρο του Τζέρεμι Κλάρκσον που έγραφε ότι τη μισεί Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Τζέρεμι Κλάρκσον έκανε διακρίσεις σε βάρος της Μέγκαν Μαρκλ, όταν εξέφρασε το «μίσος» του για εκείνη στο άρθρο του στη Sun, χρησιμοποιώντας σεξιστικές εκφράσεις, έκρινε βρετανικός ρυθμιστικός φορέας για τα ΜΜΕ. 

Μέσω της στήλης του στην εφημερίδα, ο Τζέρεμι Κλάρκσον αποφάσισε να περιγράψει πόσο μισεί την Μέγκαν Μαρκλ, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι την αντιπαθεί περισσότερο από την κατά συρροή δολοφόνο Ρόουζ Γουέστ. 

Μάλιστα, στο άρθρο για τη δούκισσα του Σάσεξ- που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο- έγραφε ότι ονειρευόταν την ημέρα που «θα αναγκαστεί να παρελάσει γυμνή στους δρόμους κάθε πόλης της Βρετανίας, ενώ πλήθη θα φωνάζουν “ντροπή” και θα της πετούν περιττώματα». 

Με αυτές τις αναφορές έκανε διακρίσεις σε βάρος της Μέγκαν Μαρκλ, κατέληξε ο Independent Press Standards Organisation. Με την απόφασή του ο φορέας έδωσε εντολή στη Sun να δημοσιεύσει μια δήλωση στο πρωτοσέλιδο, στην οποία θα εξηγεί πώς ο αρθρογράφος παραβίασε τους κανονισμούς κατά των διακρίσεων. 

Εκπρόσωπος της Sun δήλωσε ότι η εφημερίδα μετάνιωσε για το γεγονός ότι δημοσίευσε το άρθρο. Όμως, η απόφαση του Ipso αποκαλύπτει ότι αρχικά η Sun προσπάθησε να αποκρούσει τις κατηγορίες πως ο Κλάρκσον παραβίασε τους κανόνες κατά των διακρίσεων, λέγοντας ότι ο αρθρογράφος είναι γνωστός για τη χρήση υπερβολών στη γραφή του. 

Το άρθρο του Τζέρεμι Κλάρκσον προκάλεσε πάνω από 25.000 παράπονα πολιτών όταν δημοσιεύθηκε και έπειτα από ημέρες αντιδράσεων, «κατέβηκε» από την ιστοσελίδα της εφημερίδας. Η απόφαση του ρυθμιστικού φορέα προκαλεί πονοκέφαλο στο ITV και την Amazon, που θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τη συνεργασία με τον Τζέρεμι Κλάρκσον, σημειώνει ο Guardian. 

Μετά τις αντιδράσεις, εκείνος είχε υποστηρίξει πως όσα έγραψε για την Μέγκαν Μαρκλ αποτελούσαν μια αναφορά σε σκηνή από το Game of Thrones που παρερμηνεύτηκε. Η δούκισσα του Σάσεξ από την πλευρά της τον κατηγόρησε ότι με τα άρθρα του διαδίδει τη ρητορική του μίσους, επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας και τον μισογυνισμό. Τελικά, ο Τζέρεμι Κλάρκσον ζήτησε συγγνώμη τόσο από την Μέγκαν Μαρκλ όσο και από τον πρίγκιπα Χάρι. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM