Μαλαισία: Τανκ «έμεινε» σε αυτοκινητόδρομο- Δεύτερο περιστατικό σε δύο ημέρες, ζήτησε συγγνώμη ο στρατός

Τανκ σε αυτοκινητόδρομο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ο στρατός της Μαλαισίας ζήτησε συγγνώμη καθώς δύο οχήματά του υπέστησαν βλάβη στην Κουάλα Λουμπούρ, σε δύο διαδοχικές ημέρες, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και χλευαστικά σχόλια στο διαδίκτυο. 

Το πρώτο περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, όταν ένα τανκ τύπου PT-91M Twardy αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα και ακινητοποιήθηκε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου. 

Στο σημείο προκλήθηκαν προβλήματα με την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ αξιωματούχοι του στρατού και αστυνομικοί προσπαθούσαν να εκτρέψουν τα αυτοκίνητα γύρω από το τανκ. Τελικά, 30 λεπτά αργότερα, το τανκ ρυμουλκήθηκε και πραγματοποιήθηκαν επισκευές, σύμφωνα με τον στρατό. 

Έπειτα από περίπου 24 ώρες, ένα διαφορετικού τύπου όχημα του στρατού, που χρησιμοποιείται για να μεταφέρονται βαρέα όπλα, υπέστη βλάβη σε πολυσύχναστο δρόμο έξω από το Εθνικό Μουσείο, στην «καρδιά» της πρωτεύουσας. Μια ουρά από στρατιωτικά οχήματα ήταν πίσω από αυτό που υπέστη βλάβη, ενώ οι οδηγοί έκοβαν ταχύτητα βλέποντας την ασυνήθιστη σκηνή. Ομάδα μηχανικών επισκεύασε το όχημα και αυτό συνέχισε την πορεία του προς την πλατεία όπου θα εορταστεί η ημέρα της ανεξαρτησίας της Μαλαισίας, στις 31 Αυγούστου. 

Αμφότερα τα οχήματα που υπέστησαν βλάβη συμμετείχαν στις πρόβες για την παρέλαση, ανέφερε ο στρατός, που ζήτησε συγγνώμη για τα δύο περιστατικά και συμπλήρωσε ότι θα διασφαλίσει πως κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί. «Αλλά, σε περίπτωση που συμβεί, μια ομάδα που θα είναι σε επιφυλακή θα σταλεί στο σημείο προκειμένου να ρυμουλκηθεί το όχημα το ταχύτερο δυνατό, για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση». 

Τα περιστατικά προκάλεσαν πολλά ειρωνικά σχόλια χρηστών των social media, που σχολίαζαν την κακή συντήρηση των οχημάτων του στρατού. «Για αυτό η Μαλαισία είναι πιο ισχυρή από τη Σιγκαπούρη. Η Σιγκαπούρη χρειάζεται τανκς για να υπερασπιστεί τους δρόμους της. Οι δρόμοι της Μαλαισίας μπορούν να νικήσουν τα τανκς», ήταν ένα από αυτά τα σχόλια, από τον stand-up comedian, Τζέισον Λέονγκ. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM