Μαλαισία: Τανκ «έμεινε» σε αυτοκινητόδρομο- Δεύτερο περιστατικό σε δύο ημέρες, ζήτησε συγγνώμη ο στρατός

Τανκ σε αυτοκινητόδρομο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ο στρατός της Μαλαισίας ζήτησε συγγνώμη καθώς δύο οχήματά του υπέστησαν βλάβη στην Κουάλα Λουμπούρ, σε δύο διαδοχικές ημέρες, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και χλευαστικά σχόλια στο διαδίκτυο. 

Το πρώτο περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, όταν ένα τανκ τύπου PT-91M Twardy αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα και ακινητοποιήθηκε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου. 

Στο σημείο προκλήθηκαν προβλήματα με την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ αξιωματούχοι του στρατού και αστυνομικοί προσπαθούσαν να εκτρέψουν τα αυτοκίνητα γύρω από το τανκ. Τελικά, 30 λεπτά αργότερα, το τανκ ρυμουλκήθηκε και πραγματοποιήθηκαν επισκευές, σύμφωνα με τον στρατό. 

Έπειτα από περίπου 24 ώρες, ένα διαφορετικού τύπου όχημα του στρατού, που χρησιμοποιείται για να μεταφέρονται βαρέα όπλα, υπέστη βλάβη σε πολυσύχναστο δρόμο έξω από το Εθνικό Μουσείο, στην «καρδιά» της πρωτεύουσας. Μια ουρά από στρατιωτικά οχήματα ήταν πίσω από αυτό που υπέστη βλάβη, ενώ οι οδηγοί έκοβαν ταχύτητα βλέποντας την ασυνήθιστη σκηνή. Ομάδα μηχανικών επισκεύασε το όχημα και αυτό συνέχισε την πορεία του προς την πλατεία όπου θα εορταστεί η ημέρα της ανεξαρτησίας της Μαλαισίας, στις 31 Αυγούστου. 

Αμφότερα τα οχήματα που υπέστησαν βλάβη συμμετείχαν στις πρόβες για την παρέλαση, ανέφερε ο στρατός, που ζήτησε συγγνώμη για τα δύο περιστατικά και συμπλήρωσε ότι θα διασφαλίσει πως κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί. «Αλλά, σε περίπτωση που συμβεί, μια ομάδα που θα είναι σε επιφυλακή θα σταλεί στο σημείο προκειμένου να ρυμουλκηθεί το όχημα το ταχύτερο δυνατό, για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση». 

Τα περιστατικά προκάλεσαν πολλά ειρωνικά σχόλια χρηστών των social media, που σχολίαζαν την κακή συντήρηση των οχημάτων του στρατού. «Για αυτό η Μαλαισία είναι πιο ισχυρή από τη Σιγκαπούρη. Η Σιγκαπούρη χρειάζεται τανκς για να υπερασπιστεί τους δρόμους της. Οι δρόμοι της Μαλαισίας μπορούν να νικήσουν τα τανκς», ήταν ένα από αυτά τα σχόλια, από τον stand-up comedian, Τζέισον Λέονγκ. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM