Λος Άντζελες: Ξεκίνησε η κατασκευή της «γέφυρας άγριων ζώων» - Πάνω από αυτοκινητόδρομο 10 λωρίδων

Διάβαση άγριας ζωής: Το πέρασμα που θα «απελευθερώσει» την πανίδα του Λος Άντζελες Facebook Twitter
Φωτ.: National Wildlife Federation
0

Τα άγρια ζώα στη Νότια Καλιφόρνια θα έχουν, τα επόμενα χρόνια, περισσότερο χώρο για να τριγυρνούν καθώς άρχισε η κατασκευή της μεγαλύτερης διάβασης άγριας ζωής στον κόσμο, η οποία θα περνά πάνω από δέκα λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου 101 στο βορειοδυτικό Λος Άντζελες.

Τα λιοντάρια, τα οποία, συνήθως, περιπλανώνται σε περιοχή 240 – 320 χιλιομέτρων, αποκτούν έτσι μια δική τους «γέφυρα» που θα τους παράσχει ασφαλές πέρασμα μεταξύ των βουνών της Σάντα Μόνικα και πάνω από τον μεγάλο αυτοκινητόδρομο. 

Την εβδομάδα που πέρασε, ένα λιοντάρι 18 μηνών, που πρόσφατα αποχωρίστηκε από τη μητέρα του και αναζητούσε το δικό του έδαφος, χτυπήθηκε και σκοτώθηκε στον αυτοκινητόδρομο 405, δήλωσε στο CNN η Ana Cholo, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εθνικού Πάρκου (NPS).

Το κόστους 87 εκατομμυρίων Wallis Annenberg Wildlife Crossing, όπως ονομάζεται το έργο, υλοποιείται μετά και από τις δωρεές 5.000 ατόμων και αναμένεται να βελτιώσει και τη ζωή των οδηγών. 

Η διάβαση θα γίνει ένα με τον περιβάλλοντα χώρο και θα καλύπτεται από χώμα και αυτοφυή φυτά. Το Ίδρυμα Santa Monica Mountains δημιούργησε ένα ειδικό φυτώριο για όλη τη χλωρίδα που θα χρησιμοποιηθεί στην κάλυψη της διάβασης όταν πλησιάσει την ολοκλήρωσή της το 2025.

«Μπορούμε να προστατεύσουμε τα οικοσυστήματα της Καλιφόρνιας χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τις μεταφορές και την ανάπτυξη άλλων υποδομών που χρειαζόμαστε για έναν αυξανόμενο πληθυσμό» δήλωσε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Alex Padilla κατά την τελετή θεμελίωσης του έργου την Παρασκευή.

«Αυτό το έργο είναι, πραγματικά, καταπληκτικό» είπε ο Wade Crowfoot, γραμματέας φυσικών πόρων της πολιτείας. «Θα το βλέπουμε σε μερικές δεκαετίες και θα αντιληφθούμε πως αυτό το έργο έφερε μια νέα εποχή για τη διατήρηση της φύσης».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επέτειος των 50 χρόνων από την προσελήνωση του Apollo 11 μας θυμίζει πόση ανάγκη έχουμε για καλές ειδήσεις

Σαν Σήμερα / Η επέτειος των 55 χρόνων από την προσελήνωση του Apollo 11 μας θυμίζει πόση ανάγκη έχουμε για καλές ειδήσεις

20 Ιουλίου 1969: η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε σύσσωμη τότε την κορύφωση της διαστημικής περιπέτειας της ανθρωπότητας. Στην εποχή μας, με τις διάφορες streaming πλατφόρμες, ούτε μια τηλεοπτική σειρά δεν μπορούμε να δούμε όλοι την ίδια ώρα.