Λίβανος: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ «εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ»

Λίβανος: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ «εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ» Facebook Twitter
Ισραηλινή επίθεση στο νότιο προάστιο της Βηρυτού / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέες επιθέσεις «εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ» στον Λίβανο.

Η ισραηλινή ραδιοτηλεοπτική αρχή δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός ζητά από τους κατοίκους του Σαφέντ, των κατεχομένων Υψωμάτων του Γκολάν και της Άνω Γαλιλαίας να παραμείνουν κοντά στις προστατευόμενες περιοχές.

Περισσότερες από 15 επιθέσεις σημειώθηκαν στο νότιο Λίβανο μέσα σε 15 λεπτά, μετέδωσε το Al Jazeera.

Η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ κλιμακώνεται με αρκετές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα όχι μόνο κατά μήκος των συνόρων αλλά και στο εσωτερικό του Λιβάνου. Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τρία παιδιά και επτά γυναίκες, στη χθεσινή ισραηλινή επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού -σε πυκνοκατοικημένη περιοχή που ελέγχει η Χεζμπολάχ- όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Reuters.

Καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια πιθανή αντεπίθεση της Χεζμπολάχ, η κυβέρνηση έκλεισε το Σάββατο τον εναέριο χώρο στο βόρειο τμήμα της χώρας για όλες τις ιδιωτικές πτήσεις. Οι περιορισμοί, οι οποίοι ισχύουν για τον εναέριο χώρο βόρεια της πόλης Χαντέρα, δεν επηρεάζουν τις εμπορικές πτήσεις, δήλωσε ο στρατός, και επιβάλλονται «για τη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων και σύμφωνα με την επιχειρησιακή δραστηριότητα».

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου στο βόρειο Ισραήλ δεν ισχύει για πτήσεις έκτακτης ανάγκης από το στρατό, την αστυνομία, τους πυροσβέστες, τις ιατρικές εκκενώσεις ή τις πτήσεις που εξυπηρετούν πετρελαιοπηγές.

*Με πληροφορίες από Al Jazeera, New York Times, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM