Κύπρος: Θρίλερ με τον «Ορέστη» – Εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα

Κύπρος: Θρίλερ με τον «Ορέστη» – Εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα Facebook Twitter
1

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως μετά την ομολογία του 35χρονου Ελληνοκύπριου που ομολόγησε τη δολοφονία της δεύτερης γυναίκας, η σορός της οποίας εντοπίστηκε χθες σε φρεάτιο στην Κύπρο.


Την ίδια ώρα, οι έρευνες στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου συνεχίζονται με εξειδικευμένες κάμερες για μεγάλα βάθη, ιδιωτικής εταιρείας.

Οι κάμερες φαίνεται να έχουν εντοπίσει δύο ακόμα «όγκους» στο υπέδαφος ενώ ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, είπε ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βρίσκονται και άλλες σοροί εντός του φρεατίου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι Αρχές εξετάζουν λογαριασμούς ακόμα τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που δηλώθηκαν ως αγνοούμενες και φέρεται να συμμετείχαν στην διαδικτυακή ιστοσελίδα στην οποία ήταν μέλος και ο 35χρονος. Οι Αρχές εξετάζουν εάν υπάρχει  σύνδεση με το προφίλ του «Ορέστη» με τις γυναίκες που έχουν εξαφανιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος Ελληνοκύπριος υπολοχαγός με το ψευδώνυμο «Ορέστης» έχει ήδη ομολογήσει τους φόνους δύο γυναικών και ενός 6χρονου κοριτσιού, κόρη του πρώτου θύματος που η σορός της εντοπίστηκε τυχαία από τουρίστες την προηγούμενη Κυριακή.

Ο 35χρονος αρχικά συνελήφθη και ομολόγησε τον φόνο της 38χρονης Mary Rose, η οποία αγνοούνταν τα τελευταία 2 χρόνια.

Στη συνέχεια ομολόγησε την δολοφονία μίας 28χρονης γυναίκας από της Φιλιππίνες, η οποία είχε επίσης δηλωθεί αγνοούμενη από τον Ιούλιο του 2018. Η σορός της Arian Palanas Lozano εντοπίστηκε μέσα στο ίδιο φρεάτιο, ενώ οι δύτες έψαχναν για το 6χρονο κορίτσι.

Ο «Ορέστης» φέρεται να παραδέχθηκε σε κατάθεση του ότι γνώρισε την δεύτερη γυναίκα μέσω συγκεκριμένου διαδικτυακού μέσου γνωριμιών και ενώ έκαναν σεξ, την έπνιξε. Μετά την έδεσε και την μετέφερε στο μεταλλείο Κοκκινόγειας όπου την πέταξε στο φρεάτιο.

Όσον αφορά το 6χρονο θύμα του 35χρονου ο ίδιος ομολόγησε ότι πέταξε τη σορό της στην λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο Κύπρου, όπου όμως ακόμα δεν έχει εντοπιστεί.

Οι αστυνομικές έρευνες γίνονται και με την συμμετοχή ομάδας δυτών του Λιμενικού.

Το έργο του εντοπισμού ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς ο πυθμένας της λίμνης περιέχει μπάζα και κορμούς δέντρων, που δυσχεραίνουν την αναζήτηση  ενώ το σημείο από το οποίο απέκτησε πρόσβαση πριν από μήνες ο 35χρονος, μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις που ανέβασαν την στάθμη του νερού στην λίμνη, βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Διεθνή / Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BYD και η Chery κατακτούν την παγκόσμια αγορά με ταχύτητα και ευελιξία που σοκάρουν τους παραδοσιακούς γίγαντες όπως η Tesla και η Volkswagen
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεχίσει να εργάζεται για μια συμφωνία ως την 1η Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα και για την υιοθέτηση αναλογικών αντίμετρων εάν χρειαστεί, επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Διεθνή / Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Η ΕΕ κατηγορείται για συνενοχή σε παραβιάσεις διεθνούς δικαίου εξαιτίας συμφωνίας φυσικού αερίου με το Ισραήλ, που φέρεται να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των Παλαιστινίων, σύμφωνα με έκθεση της Global Witness
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια