Έσπασε ο αγωγός που μετέφερε νερό από το φράγμα Αναμουρίου της Μερσίνας στην κατεχόμενη Κύπρο, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

 

Όπως μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα T24, η ζημιά στον αγωγό θα επηρεάσει αναπόφευκτα και τη διακίνηση πλοίων στην περιοχή και η επιδιόρθωση της βλάβης από το Κρατικό Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας (DSI) κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, καθώς δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

 

Κύπρος: Έσπασε ο αγωγός νερού που μεταφέρει νερό στα κατεχόμενα από την Τουρκία

 

Ο υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, Ντουρσούν Ογούζ σε δηλώσεις στο τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι ο αγωγός τρύπησε στα 250 μέτρα κάτω από τη θάλασσα και λόγω των καιρικών συνθηκών η διόρθωση της ζημιάς μπορεί να διαρκέσει έως και 2 μήνες. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από το Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας, πρόσθεσε.

 

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στο ψευδοκράτος εξαιτίας της βλάβης, σημειώνοντας ότι στο φράγμα στα Πάναγρα - όπου καταλήγει το νερό από την Τουρκία- υπάρχει ποσότητα 20 εκ κμ νερού. Το ψευδοκράτος έχει επάρκεια νερού για 10 μήνες, είπε.  Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιου τύπου βλάβες και δυσλειτουργίες αναμενόταν στο πλαίσιο αυτού του έργου γι' αυτό και είχαν γίνει φράγματα και στο Αναμούρ στην Τουρκία και στα Πάναγρα στα κατεχόμενα.Το συγκεκριμένο έργο, ονομάστηκε «Έργο του Αιώνα» και  εγκαινιάστηκε στις 17 Οκτωβρίου 2015 με τελετή, στην οποία παρέστη και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Με πληροφορίες από Sigmalive / Philenews

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr