Κρεμλίνο: Απόπειρα κατά του Πούτιν με drones- Στην κατοικία του

Κρεμλίνο: Απόπειρα κατά του Πούτιν με drones- Στην κατοικία του Facebook Twitter
0

Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι το Κίεβο αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο σήμερα έγινε απόπειρα επίθεσης με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην κατοικία του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κρεμλίνο, αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν τραυματίστηκε.

«Δύο μη επανδρωμένα εναέρια σκάφη στόχευσαν το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών του στρατού και των ειδικών υπηρεσιών χρησιμοποιώντας συστήματα πολέμου και ραντάρ, οι συσκευές αυτές απενεργοποιήθηκαν. Ως αποτέλεσμα της πτώσης τους και της διασποράς θραυσμάτων, δεν υπήρξαν θύματα ή υλικές ζημιές», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο και χαρακτήρισε την επίθεση «απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν».

«Πρόκειται για μια προγραμματισμένη τρομοκρατική ενέργεια, μια απόπειρα κατά της ζωής του Προέδρου της Ρωσίας», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν τραυματίστηκε και συνεχίζει να εργάζεται κανονικά. «Ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής ενέργειας, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν τραυματίστηκε. Το πρόγραμμα εργασίας του δεν έχει αλλάξει και συνεχίζεται ως συνήθως», αναφέρει το Κρεμλίνο. 

Το Κρεμλίνο θεωρεί το συγκεκριμένο περιστατικό ως απόπειρα επίθεσης από το καθεστώς του Κιέβου κι ως προγραμματισμένη τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου της Ρωσίας λίγες μέρες πριν από τους ρωσικούς εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης. «Θεωρούμε αυτές τις ενέργειες ως προγραμματισμένη τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα κατά της ζωής του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε παραμονές της Ημέρας της Νίκης, της παρέλασης της 9ης Μαΐου, στην οποία έχει προγραμματιστεί η παρουσία ξένων προσκεκλημένων» λέει η αναφορά του Κρεμλίνου. 

«Η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει στην απόπειρα χτυπήματος στο Κρεμλίνο όπου και όταν το κρίνει σκόπιμο», πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

Προ ημερών η γερμανική εφημερίδα Bild συνέδεσε ένα drone που βρέθηκε στην περιοχή της Μόσχας επίσης με μια απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Ρωσίας. «17 κιλά εκρηκτικών έπρεπε να σκοτώσουν τον Πούτιν», ανέφερε ο τίτλος του άρθρου.

Σύμφωνα με την αναφορά, ένα drone UJ-22 απογειώθηκε από την Ουκρανία το απόγευμα της Κυριακής και συνετρίβη τη Δευτέρα. Το σημείο της συντριβής βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά του βιομηχανικού πάρκου Rudnevo, όπου σκοπεύουν να παράγουν drones.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Διεθνή / Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Η «εξαιρετική» σχέση Τραμπ-Ερντογάν περνά δύο κρίσιμες δοκιμασίες: τις εντάσεις στη Συρία με το Ισραήλ και το μπλοκαρισμένο deal για τα F-35 - Ο ρόλος των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του Κογκρέσου
LIFO NEWSROOM
Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Διεθνή / Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Αυξάνονται οι υποθέσεις διαφθοράς κατά Ρώσων αξιωματούχων, την ώρα που ο Πούτιν επιχειρεί να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις αποτυχίες στον πόλεμο με την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Διεθνή / Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Ο Χαλκ Χόγκαν, ο άνθρωπος που ανέδειξε την επαγγελματική πάλη, πέθανε σε ηλικία 71 ετών. Η κληρονομιά του ωστόσο παραμένει αμφιλεγόμενη, με ρατσιστικά σχόλια, κατάχρηση εξουσίας και μια δικαστική υπόθεση που συγκλόνισε τη δημοσιογραφία
LIFO NEWSROOM