Κούβα: Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες μετά από φωτιά και μπαράζ εκρήξεων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Κούβα: Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες μετά από φωτιά και μπαράζ εκρήξεων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Η Κούβα δέχθηκε προσφορές για βοήθεια από πολλές χώρες σήμερα ύστερα από την έκκληση που απηύθυνε για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, η οποία ξέσπασε εξαιτίας κεραυνού προκαλώντας στη συνέχεια εκρήξεις, στις οποίες τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, 121 τραυματίστηκαν και 17 θεωρούνται αγνοούμενοι.

Περίπου 1.900 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη ζώνη της καταστροφής, στα προάστια του Ματάνσας, μιας πόλης 140.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Αβάνας.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, στο σημείο της καταστροφής εντοπίστηκε ένα πτώμα. Πέντε τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, τρεις σε πολύ σοβαρή κατάσταση και 28 έχουν τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της προεδρίας στο Twitter. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο υπουργός Ενέργειας Λιβάν Αρόντε.

Οι 17 αγνοούμενοι είναι πυροσβέστες «που βρίσκονταν στη ζώνη που ήταν πιο κοντά στην πυρκαγιά» όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε προχθές βράδυ όταν κεραυνός έπληξε μια από τις δεξαμενές πετρελαίου. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε μια δεύτερη δεξαμενή.

Μπροστά στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης που «μπορεί να χρειαστεί χρόνο», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, η Κούβα «ζήτησε τη βοήθεια και τις συμβουλές από φίλες χώρες, με εμπειρία στον πετρελαϊκό κλάδο».

Η ανταπόκριση ήταν γρήγορη και ο πρόεδρος της Κούβας εξέφρασε μέσω Twitter «βαθιά ευγνωμοσύνη στις κυβερνήσεις του Μεξικού, της Βενεζουέλας, της Ρωσίας, της Νικαράγουας, της Αργεντινής και της Χιλής, που γρήγορα προσέφεραν υλική βοήθεια σε ένδειξη αλληλεγγύης σε αυτή την περίπλοκη κατάσταση».

«Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την προσφορά τεχνικής βοήθειας από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο αναπληρωτής Εξωτερικών Κάρλος Φερνάντεζ ντε Κόσιο δήλωσε ότι η αμερικανική προσφορά «έχει ήδη φθάσει στα χέρια ειδικών για να γίνει ο σωστός συντονισμός».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM