Κούβα: Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες μετά από φωτιά και μπαράζ εκρήξεων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Κούβα: Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες μετά από φωτιά και μπαράζ εκρήξεων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Η Κούβα δέχθηκε προσφορές για βοήθεια από πολλές χώρες σήμερα ύστερα από την έκκληση που απηύθυνε για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, η οποία ξέσπασε εξαιτίας κεραυνού προκαλώντας στη συνέχεια εκρήξεις, στις οποίες τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, 121 τραυματίστηκαν και 17 θεωρούνται αγνοούμενοι.

Περίπου 1.900 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη ζώνη της καταστροφής, στα προάστια του Ματάνσας, μιας πόλης 140.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Αβάνας.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, στο σημείο της καταστροφής εντοπίστηκε ένα πτώμα. Πέντε τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, τρεις σε πολύ σοβαρή κατάσταση και 28 έχουν τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της προεδρίας στο Twitter. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο υπουργός Ενέργειας Λιβάν Αρόντε.

Οι 17 αγνοούμενοι είναι πυροσβέστες «που βρίσκονταν στη ζώνη που ήταν πιο κοντά στην πυρκαγιά» όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε προχθές βράδυ όταν κεραυνός έπληξε μια από τις δεξαμενές πετρελαίου. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε μια δεύτερη δεξαμενή.

Μπροστά στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης που «μπορεί να χρειαστεί χρόνο», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, η Κούβα «ζήτησε τη βοήθεια και τις συμβουλές από φίλες χώρες, με εμπειρία στον πετρελαϊκό κλάδο».

Η ανταπόκριση ήταν γρήγορη και ο πρόεδρος της Κούβας εξέφρασε μέσω Twitter «βαθιά ευγνωμοσύνη στις κυβερνήσεις του Μεξικού, της Βενεζουέλας, της Ρωσίας, της Νικαράγουας, της Αργεντινής και της Χιλής, που γρήγορα προσέφεραν υλική βοήθεια σε ένδειξη αλληλεγγύης σε αυτή την περίπλοκη κατάσταση».

«Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την προσφορά τεχνικής βοήθειας από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο αναπληρωτής Εξωτερικών Κάρλος Φερνάντεζ ντε Κόσιο δήλωσε ότι η αμερικανική προσφορά «έχει ήδη φθάσει στα χέρια ειδικών για να γίνει ο σωστός συντονισμός».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM