ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 33.000 οι νεκροί σε όλο τον κόσμο -Σε καραντίνα και η Μόσχα

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 33.000 οι νεκροί σε όλο τον κόσμο -Σε καραντίνα και η Μόσχα Facebook Twitter
Σε καραντίνα από τη Δευτέρα και η Μόσχα
0

Τουλάχιστον 33.244 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κορωνοϊού, σε όλο τον πλανήτη, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η οποία βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Την ίδια ώρα, σε ολοένα περισσότερες περιοχές επιβάλλεται καραντίνα. Σε αυτές, από αύριο προστίθεται και η Μόσχα. Μέχρι τις 22:00 (ώρα Ελλάδας), είχαν καταγραφεί 697.750 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 183 χώρες και περιοχές. Από αυτούς τους ασθενείς, οι 137.900 έχουν αναρρώσει.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, τα κρούσματα έχουν φτάσει πλέον τα 1.156. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 95 νέες περιπτώσεις, ενώ 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό στη χώρα μας.

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν στην Ισπανία (838), την Ιταλία (756) και τις ΗΠΑ (460). Στην Ιταλία- όπου παρατείνεται η καραντίνα- οι νεκροί πλέον έχουν φτάσει τους 10.779, ενώ έχουν εντοπιστεί 97.689 κρούσματα. Στη Γαλλία πέθαναν 292 άνθρωποι σε μια ημέρα και τα κρούσματα πλέον ξεπερνούν τα 40.000.

Στην Ισπανία, όπου ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε χθες αναστολή κάθε μη αναγκαίας οικονομικής δραστηριότητας, οι 838 σε μία ημέρα αποτελούν νέο αρνητικό ρεκόρ. Στη χώρα πλέον έχουν πεθάνει 6.528 άνθρωποι από τον κορωνοϊό και έχουν καταγραφεί 78.797 κρούσματα. Στη Βρετανία, 209 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ η αναπληρώτρια επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας δήλωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα μπορεί να παραταθούν για 6 μήνες

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, με 132.637, ενώ εξαιρετικά δραματικά είναι τα στοιχεία από τη Νέα Υόρκη, όπου πέθαναν 237 άνθρωποι την τελευταία ημέρα και καταγράφηκαν 7.195 νέα κρούσματα.

Στην Ευρώπη οι θάνατοι είναι συνολικά 23.864 (σύνολο κρουσμάτων 382.943), στην Ασία 3.792 (σε 105.573 κρούσματα), στη Μέση Ανατολή 2.727 (47.310 κρούσματα), στις ΗΠΑ και τον Καναδά 2.414 (138.880 κρούσματα), στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική 287 (13.939 κρούσματα), στην Αφρική 142 (4.569 κρούσματα) και στην Ωκεανία 18 (4.537 κρούσματα).

Καραντίνα στη Μόσχα από τη Δευτέρα

Στο μεταξύ, τα μέτρα περιορισμού εντείνονται σε πολλές περιοχές του πλανήτη, που προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Από τη Δευτέρα η Μόσχα μπαίνει σε καραντίνα. Οι σχεδόν 12 εκατομμύρια κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας δεν θα επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι, παρά μόνο για να πάνε στο γιατρό, στη δουλειά (αν παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες), για να πάνε στο κοντινότερο κατάστημα ή φαρμακείο, ή για τη βόλτα του κατοικίδιου, που δεν πρέπει να γίνεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων από το σπίτι τους.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν στους δρόμους θα βγει η αστυνομία προκειμένου να επιτηρεί την εφαρμογή των μέτρων. Η σχετική ανακοίνωση των αρχών της Μόσχας έκανε αναφορά σε ένα «έξυπνο σύστημα ελέγχου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν κάμερες, ή ο εντοπισμός των μετακινήσεων μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Στη Ρωσία μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί 1.534 κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ έχουν καταγραφεί 8 θάνατοι. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ανακοινώσει εθνική αργία για την ερχόμενη εβδομάδα, για όλη τη χώρα, προτρέποντας τους Ρώσους να μείνουν στα σπίτια τους.

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ AFP

 

 

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM
Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM