ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ο Ινδός πρωθυπουργός ζήτησε από το λαό να τον συγχωρήσει - Για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Ο Ινδός πρωθυπουργός ζήτησε από το λαό να τον συγχωρήσει - Για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Ο Ινδός πρωθυπουργός ζήτησε «συγχώρεση» από τους συμπολίτες του, μετά την επιβολή καθολικού lockdown που, όπως είπε, θα πλήξει εκατομμύρια φτωχούς ανθρώπους.

Οι επικρίσεις εντείνονται στη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου ψυχών λόγω της ολιγωρίας που επέδειξε η κυβέρνηση, της έλλειψης σχεδίου και των σαρωτικών περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν σε διάστημα μόλις τεσσάρων ωρών.

Πολλοί από τους πολίτες έμειναν μέσα σε ελάχιστες μέρες χωρίς δουλειά και τρόφιμα.

Δεκάδες χιλιάδες ξένοι που βρίσκονταν στην Ινδία για εργασία, αναγκάστηκαν να περπατήσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να επιστρέψουν στα χωριά τους, στις γειτονικές χώρες.

Στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του μήνυμα προς τον λαό, ο Ναρέντρα Μόντι ζήτησε συγγνώμη για τις επιπτώσεις των σκληρών μέτρων απομόνωσης, σημειώνοντας, ωστόσο, πως «δεν υπήρχε άλλος τρόπος» για την ανάσχεση της αστραπιαίας εξάπλωσης του ιού.

«Ιδίως όταν βλέπω τους φτωχούς αδερφούς και αδερφές μου, νιώθω πως μάλλον σκέφτονται τι σόι πρωθυπουργός είναι αυτός που τους έβαλε σε τέτοια δυσχέρεια. Ζητώ τη συγχώρεση ιδίως από εκείνους» είπε ο ίδιος.

«Πιθανώς πολλοί θα είναι εξοργισμένοι μαζί μου επειδή βρίσκονται σε κατ'οίκον απομόνωση. Κατανοώ τις δυσκολίες σας, όμως δεν υπήρχε άλλος τρόπος να πολεμήσουμε τον κορωνοϊό. Είναι μια μάχη ζωής και θανάτου και πρέπει να την κερδίσουμε» συμπλήρωσε.

Η Ινδία ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη κονδύλι βοήθειας 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους οικονομικά ευάλωτους της χώρας, ωστόσο, εκφράζονται ανησυχίες πως ίσως να μην είναι αρκετό.

Υπάρχουν φόβοι πως μια έξαρση της πανδημίας στη χώρα - μία από τις πιο πυκνά κατοικημένες του πλανήτη - θα μπορούσε να καταλήξει σε όλεθρο.

Η οικονομία της χώρας βρισκόταν ήδη εν μέσω σοβαρής επιβράδυνσης προτού η χώρα ανακοινώσει τα περιοριστικά μέτρα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM